fbpx

Új Versatile talajművelő eszközök

Írta: Szerkesztőség - 2012 február 17.

 

 

A Buhler Industries bemutatta új talajművelőeszköz-sorozatát, mellyel tovább bővül a Versatile munkagépkínálata. Az oldalazó- és kétsoros tárcsák, kultivátorok és ekék mostantól a Versatile kereskedői hálózatán keresztül rendelhetők meg. A munkaeszközök gyártása egy nemrég vásárolt Buhler Industries telepen, a kanadai Vegreville-ben (Alberta) történik.
„Ennek a talajművelő gépsornak a bevezetése fontos lépés afelé, hogy kereskedelmi hálózatunkon keresztül teljeskörű eszközsorozatot kínáljunk” – nyilatkozta Dimitrij Ljubimov. – “Rendkívül nyitottak vagyunk minden megoldásra, amivel célunkat elérjük, azaz a Versatile gépekkel kielégíthetjük a nagygazdaságok igényeit. Ezek a most bemutatott eszközök ennek a stratégiának lényeges elemei.”

 

 

Az új tárcsasor tagjai a piacon jelenleg elérhető legnehezebb csapágyazással rendelkeznek. A kifejezetten a Versatile tárcsákhoz gyártott 410WSS csapágyakra három év, a T2-215 csapágyakra pedig hét év limitált garancia van. A forgórészek törését a gyártó acélorsó, illetve opcionálisan megrendelhető egymásba kapcsolódó félorsók révén küszöböli ki.
Minden Versatile tandemtárcsa vontatása úszó rendszerű vonószerkezettel történik, így a munkamélység a talajegyenetlenségektől teljesen független, a gép így nem hagy maga mögött rögös részeket, bakhátakat. Az úszó vonóelem egyúttal azt is megakadályozza, hogy kövek és más, talajban levő akadályok kárt tegyenek a gépben.
A Versatile talajművelő eszközeit 2011. június 15. és 17. között a reginai Western Canada Farm Progress Show kiállításon debütáltak.

www.buhlerindustries.com.