fbpx

Új Schuitemaker Rapide szecskaszállító pótkocsit

Írta: Szerkesztőség - 2012 október 29.

A Schuitemaker Machines BV immár 25 éve gyártja a Rapide precíziós szecskaszállító pótkocsit. A többfunkciós kocsi minőségének és teljesítményének köszönhetően kategóriájában a legjobbak közé tartozik. A legújabb fejlesztéseknek köszönhetően a Rapide még kompaktabb és még hatékonyabb. Több kulcsfontosságú elemet fejlesztettek. A gépet használók változó igényei, illetve a Schuitemaker 25 évnyi tapasztalata együttesen vezettek ennek a kocsinak a kifejlesztéséhez. A Schuitemaker mindig a tökéletességre törekszik, és ez a Rapide esetében sincs másként.

Ami a Rapide szemlélésekor azonnal feltűnik, az az újjávarázsolt külső. A vázhoz tökéletesen illik a piros felépítményen levő fehér márkanév és a fehér peremek. Az oldallemezek galvanizáltak és festettek, azaz kettős védelemmel látták el őket. A kocsi felépítése erős és robusztus. A doboz szélessége 2,55 méter. Ez minden országban megfelel a közlekedési előírásoknak. A belső szélesség 2,4 méter. Az új Rapide kocsin, csakúgy mint elődein, látszik a minőség, az erő, a robusztusság.

A nagy hasmagasság, a robusztus szerkezet és a tökéletes súlyeloszlás együttesen teszi ezt a kosit igazán sokoldalúvá. Az új “RapidStream” első panel révén a fűszecska tökéletesen a rakfelületre továbbítható, a panel behajlítható (opciósan akár hidraulikusan) a kukorica betakarításhoz.
A Rapide összecsukható felszedőelemét több ponton továbbfejlesztették. Az új csuklópontnak és a felszedő elemek korlátozott mozgásának köszönhetően a fogak akkor sem érnek a földhöz, ha a talaj meglehetően egyenetlen. Ez megakadályozza a felszedő szükségtelen kopását, ráadásul a felszedő a korábbinál erősebb konstrukció. A fogakat tartó rész könnyen leszerelhető.

Az új rotor az eddigieknél hatékonyabban tudja a kocsit megtölteni. a csillag alakú rotor 2 méter széles, a fogak ívesek és 20 mm szélesek. Legyenk a körülmények bármilyen mostohák, a betakarított termény tökéletes állapotban kerül be a szállítókocsiba.

A továbbítóelemek szélesebbek, az alakjuk is új. Ezek végzik a kocsi egyenletes feltöltését. A plató a rotorhoz képest alacsonyabbra került. Az anyag így jobban halad, kisebb teljesítményigény kell a mozgatásához. Ennek, a hidraulikus meghajtású hengernek ( RapidFlow) és a RapidStreamnek köszönhetően alacsonyabb az üzemanyag-fogyasztás és mérsékeltebbek az üzemeltetési költségek is.

A Rapide alapfelszerelésben szétszedhető késrendszerrel kapható. A gyors késcsere természetesen továbbra is a gép egyik fontos eleme. Igen hasznos a kocsi két oldalán elhelyezett, plusz kések tárolására alkalmas doboz. A kések nyomása a vezérlőegységen keresztül hidraulikusan állítható. Így a vágás minősége minden növénynél tökéletes, és a kések élettartama is jelentősen megnő. A kések élesek, kétélűek.