fbpx

Új Schäffer Lader SLT – 2 m magasság alatt

Írta: Szerkesztőség - 2011 december 05.

2009 vége óta a hatályos rendelkezések szerint már csak védőtetővel rendelkező udvari rakodógépeket szabad hozott létre, amelynél az új szabályozásnak megfelelő gépek speciálisan alacsony magassággal készülnek. forgalmazni. Az új SLT modellel a gyártójuk olyan termékcsoportot hozott létre, amelynél az uj szabalyozasnak megfelelő gépek speciálisan alacsony magassággal készulnek.

Az első ilyen rakodógép a 2336 SLT, amelynél a gépmagasság csak 1,95 m (a gumizás függvényében), így ez a változat az alacsony bejáratokhoz készült. A normál 2336-os kivitellel összehasonlítva különbség, hogy az új modellnél a dízelmotort hátrébb helyezték, és a tengelytávokat megnövelték.

Így nem csak helyet biztosítottak az alacsony ülésmagasságnak, hanem a le- és felszállást is egyszerűbbé tették. Az ergonómiai kialakítás nagyrészt hasonló, mint a standard modell esetében, és a fülke kiváló üléspozíciót biztosít a vezetőnek. A hosszabb tengelytáv a billenősúlyra is kedvezően hatott: az 1250 kg-os érték kiváló eredménynek számít a kategóriában. A gép szabad hasmagasságában nincs különbség a normál modellhez képest. Természetesen az SLT tetőkialakítása mindenben megfelel a ROPS- és FOPS-előírásoknak. A Schäffer 2336 SLT egy agilis rakodógép, nagyon nyugodt járású, 4-hengeres, 26 kW teljesítményű Kubota motorral, illetve egy ennél erősebb, 33 kW-os motorteljesítményű modell is választható. A kifejezetten ehhez a rakodógéptípushoz konstruált Schäffer tengelyek a korábbinál magasabb tolóerőt garantálnak. Az erőt a hidrosztatikus hajtómű optimálisan alakítja át.

A 2336 SLT sebessége 15 km/h. A terhelés alatt kapcsolható gyorsfokozat 20 km/h-ig opcionálisan rendelhető. Szériafelszereltség a kopás és karbantartásmentes lamellás fék. Ugyanúgy, mint minden Schäffer rakodónál, a billenő törzscsukló ennél is teljesen gondozásmentes. A nagy fordulási szög ellenére a rakodógép extrém fordulékony, amit a gyakorlatban a nehezen járható területen is jól bizonyított. A 2336 SLT szélessége a választott gumizás függvényében 1,02 és 1,39 m között változik. Emelési magassága 2,88 m, de 3,11 m emelési magasság is választható. A 2336 SLT védőtetővel átlagos szállítási idővel rendelhető. A gyártó tervei között a 2000-es modellsorozat alacsony védőtetős SLT variációjának megépítése is szerepel. Ezeknek rakodóknak a magassága 1,90 m alatt lesz, és várhatóan 2011 elejétől kerülnek piacra.

Bőhm Róbert
ertl-auer Gmbh.
Schäffer Lader

 
CÍMKÉK rakodógép