fbpx

Az osztrák gazdák a hazai technológiát választják

Írta: Szerkesztőség - 2011 december 06.

2009-ben a tiroli székhelyű Lindner mezőgazdaságigépgyártó-specialista az osztrák piacon 23%-kal növelte a forgalomba helyezett járművek számát, amely eredménnyel a vállalat megszerezte az osztrák traktorpiac második helyét. Piacon lévő gépei közül a Geotrac 3-as sorozat hatékonyságával tűnik ki, a 4-es széria pedig a nagy területen gazdálkodóknál és gazdaszövetkezeteknél arat nagy sikert. A Geotrac 73 mindezek mellett a legnagyobb darabszámban értékesített traktor jelzőt érdemelte ki.

A standard traktorok forgalmát elemző statisztikák szerint az elmúlt évben az osztrák gazdák fokozottabb érdeklődést mutattak a hazai traktorgyártási technológia iránt. Ennek köszönhetően 2009-ben a tiroli Lindner mezőgazdaságigép-gyártó vállalat hazai piaci részesedése 15,5%-ra emelkedett, a Geotrac 73 pedig Ausztria legnagyobb számban értékesített modelljévé lépett elő.A Lindner családi vállalkozás 1.047 újonnan forgalomba hozott traktorral a második helyet érte el a traktorok versenyében. A Lindner Tirolban és Salzburgban piacvezetőnek számít, az új forgalomba helyezések számát tekintve pedig a legnagyobb növekedés Vorarlbergben (+94%), Alsó-Ausztriában (+41%) és Karintia (+29%) tartományban volt tapasztalható.

Ausztriai innovációk A Lindner 2009 vége óta az addigi 104-es, 114-es és 124-es modellekből álló 4-es sorozatot az új 94-es típussal bővítette ki. A Geotrac 94 sorozatgyártása 2010 márciusában indult. Hermann Lindner elmondta: „Az elmúlt három év során a 4-es széria fejlesztésére 4,2 millió eurót fordítottunk”. Az új modell technológiai újításai között említhető a hatékony, 100 LE-s CommonRail befecskendezésű Perkins motor, a panorámaablakos vezetőfülke, valamint az innovatív világítási koncepció, amely a traktorgyártás történetében először alkalmaz LED-technológiát.Bizalommal a jövőbeA Lindner gyártástechnológiájának középpontjában továbbra is az újítás és a minőség áll. Hermann Lindner mindehhez azt is hozzátette: „Arra koncentrálunk, hogy mind a termékeket, mind pedig magát a termelést folyamatosan optimalizáljuk”. A vállalkozás ezért bizakodva tekint a 2010-es évre. „ A hazai piacon nagyon jól zártuk a 2009-es esztendőt. Abból indulunk ki, hogy idén az exportforgalmat is sikerül stabilizálnunk.” 2009-ben a Lindner exportbevételeinek aránya a 2007-es szintre esett vissza, ami konkrétan 34%-ot jelent. Összegzésül a szakember elmondta: „A németországi, svájci, dél-tiroli és szlovéniai exportpiacok szép növekedést mutattak. Gyenge visszaesést tapasztaltunk Spanyolországban, Franciaországban és Délkelet-Európában.”

Több mint ezer traktorA tiroli Lindner családi vállalkozás 210 embert foglalkoztat. A Kundlban működő üzem az elmúlt évben 1350 Geotrac márkájú traktort és 174 Unitrac kisteherautót gyártott. A 2009-es naptári évben a forgalom –5%-os erősödést mutatva – 68 millió €-ra nőtt.[m3 id="megjelent-gm" ev="2010" ho="04" honev="áprilisi"]>

 

 
CÍMKÉK