fbpx

Új LEMKEN függesztett vetőgépkombináció pneumatikus vetőrésszel és kompakt tárcsás boronával

Írta: Szerkesztőség - 2011 április 18.

A nagy munkasebesség passzív talajműveléssel, alacsony teljesítményigény mellett: ez a kombináció jobbára a vontatott vagy félig függesztett vetőgépek sajátja volt. Most azonban nagy sebesség érhető el a LEMKEN Solitair pneumatikus vetőgéppel is, amely felszerelhető a hárompont-függesztőműre helyezett Heliodor kompakt tárcsás boronára. Sőt, ha intenzívebb talajmunka szükséges, összekapcsolható a LEMKEN Zirkon forgóboronával is.
A „minimum tillage” módszereket vagy szántásos alapművelést használó kisgazdaságoknak ez az új kombináció igen előnyös lehet. Az alapműveléstől és a talajtípustól függően a Solitair vetőgép a Zirkon forgóboronához vagy a Heliodor kompakt tárcsás boronához csatlakoztatható. Mivel mindkét talajművelő eszközön ugyanott vannak a csatlakozó pontok, a felszerelés illetve a lekapcsolás gyors, így a két talajművelőgép, vetőgép nélkül is használható.
A Heliodor és Solitair együtt olyan vetési kombinációt alkot, amely gyors haladási sebességet tesz lehetővé, üzemanyag-takarékos, és kifejezetten alkalmas a „minimum tillage” talajművelési rendszerekhez. A Zirkon forgóborona ezzel szemben optimális, aprómorzsás magágyat készít a szántás nyomán. A pneumatikus Solitair vetőgép mindkét esetben pontos vetést végez kettős tárcsás csoroszlyáival és a mélységhatároló kerékkel. Az új függesztett vetőgép-kombináció 2011 márciusától kapható, 3 és 4 méteres munkaszélességben, merev vázzal.

 

 

 
CÍMKÉK lemken