fbpx

Lemken: Csak egy terminál szükséges a mechanikai gyomirtógépekhez

Írta: Fodor Mihály - 2024 március 19.

Korábban a gazdálkodóknak két terminálra volt szükségük, ha kamerával és szakaszolóval ellátott mchanikai gyomirtógépet akartak használni: az ISOBUS terminál a szakaszvezérléshez és egy második terminál a kamerakép megjelenítéséhez és a gép beállításához. Az iQblue Weeder szoftverrel a LEMKEN először integrálta sikeresen egy ISOBUS rendszerbe a mechanikai gyomirtógép teljes vezérlését, beleértve a kameraképet és a szakaszolást is, így az összes vezérlés egyetlen CCI 800 vagy 1200 terminálon jelenik meg, ami olcsó, kényelmes és egyértelmű megoldást jelent a felhasználók számára.

Lemken monitor

Az ISOBUS rendszer rögzíti a munkagép helyzetét és a traktor sebességét. A kezelés a traktor saját joystickjával vagy a CCI joystickkal is lehetséges. A rendszer nagysebességű ISOBUS-ra is felkészült, és szabványos ISO 17215 interfészt használ az Ethernet-en keresztül a kamerainformációkkal dúsított videokép továbbítására.

A felhasználók számára az automatikus gépfrissítések is előnyösek, így gépeik mindig naprakészek lesznek. Karbantartás és hibaelhárítás céljából a szerviztechnikusok távolról is hozzáférhetnek a szoftverhez, és optimalizálhatják a beállításokat. A beállítások ezután azonnal megjelennek a kameraképen felülvizsgálat céljából, és szükség esetén önállóan újra módosíthatók. A rendszer általános menüszerkezete megfelel a LEMKEN szabványnak, és megkönnyíti az intuitív kezelést.