fbpx

Tempo vetőgépek E-service funkcióval

Írta: Szerkesztőség - 2013 december 12.

A Väderstad E-services szolgáltatása alkalmas a Tempo vetőgépek vezérlésére, továbbá alkatrész megrendelésre az iPad által kínált iTunes App Store alkalmazáson keresztül.

A Tempo vetőgépek vezérlése.

A Tempo vetőgépek vásárlóinak egyedülálló lehetőségei adódnak a jövőben a munkagép ún. vezeték nélküli vezérlésre, iPad alkalmazáson keresztül. Az iPad a Tempo vetőgép biztonságos vezeték nélküli hálózatára kapcsolódik. A szántóföldön történő üzemeltetéshez nem szükséges aktív internet kapcsolat. A vezérlő funkció a következő elemeket tartalmazza:
1.Vetési funkciók vezérlése (vetőmag, műtrágya, mikrogranulátum)
2.Vetőgép konfigurálása
3.Vetőegységek lekapcsolása (vetőmag, műtrágya, mikrogranulátum)
4.Adatok, események listázása

Üzemeltetés ISOBUS-szal és anélkül

Az ISOBUS platformmal ellátott traktorok esetében az ún. ISOBUS terminál vezérli a munkagépet. Az ún. Gateway, vagy feketedoboz, a Tempo vetőgép virtuális terminálja számára szolgáltat információkat. ISOBUS-szal nem rendelkező traktorok esetében a gépkezelő iPad segítségével vezeték nélkül kapcsolódik a Gateway-hez. A Gateway a GPS adatokkal kapcsolatos adatokat ugyanúgy rögzíti, mint a hibaüzeneteket vagy egyéb eseményeket.

Az iPad a Väderstad által külön erre a célra kifejlesztett tokjában is rögzíthető, melyen számos funkciógomb található.

Az E-services szolgáltatás jelenleg a 6 és 8 soros Tempo vetőgépekre érhető el, valamint a korábban értékesített gépekre utólag is felszerelhető.

Alkatrészrendelés a Väderstad E-parts-on keresztül

Az iPad-ről elérhető szolgáltatás egy virtuális Väderstad alkatrész áruházzal is kiegészül. A rendszer lehetővé teszi bármely alkatrész gyors beazonosítását, akár a traktor fülkéjében is, majd ezt követően akár közvetlenül a tábla széléről is megrendelhető az alkatrész. Az alkalmazás természetesen az összes alkatrész katalógust, valamint kezelési útmutatót tartalmazza. Minden E-services szolgáltatáshoz kötődő alkalmazás jelenleg egy országban, Németországban és egy termékre, a Tempo F 8-ra érhető el.

[wcm-show id=107070]