fbpx

Köckerling Rebell

Írta: Szerkesztőség - 2013 december 10.

A Rebell minden modern tárcsás boronával szemben támasztott elvárásnak megfelel:
tarlóművelésnél nagy szalmamennyiség optimális eloszlatása a 620 mm-es tárcsákkal. Ezen kívül a Rebell optimális visszatömörítést biztosít, így a gyomnövények és az árvakelés hamar ki tudnak sarjadni.
Sokoldalú felhasználhatóság. A Rebell-el nemcsak a tarlóművelés végezhető hatékonyan, hanem az eke utáni magágykészítés, valamint a vetés előtti köztes termések bedolgozása is.

Szolid géptervezés.
A gép nagy tömege miatt, ami több mint 8.000 kg, a szerszámok talajba jutása szinte minden körülmények között biztosított. A felszínen visszamaradt organikus anyagokat is megfelelően aprítja fel és dolgozza be a talajba.

Alacsony karbantartás költségek.
A Rebell összes nyíló része Lockpin – rendszerrel van szerelve. A tárcsákat triplán edzett karbantartásmentes kúpgörgős csapágyak tartják.

Meggyőző érvek
– nehéz növénymaradványok esetén is kicsi az elakadás lehetősége
– nagy munkasebesség
– A tárcsás szerkezetnek köszönhetően optimális a talajba történő leforgatás
– A Dupla-STS-Henger a legjobb visszatömörítést eredményezi
– Easy Shift hidraulikus fokozatmentes mélységállítás

Felhasználás területei
– Nehéz növénymaradványok, mint pl. kukorica, megdőlt gabona, magas növésű köztestermény bedolgozása,
– Grubber vagy eke utáni magágykészítés
– Trágyalé és trágya bedolgozása
– gyors, sekély tarlóművelés, a növényi maradványok első bekeverése
– Ugarterületek megmunkálása

Stabil tárcsák
A Rebell külső fogazású, 620 mm átmérőjű tárcsákkal van felszerelve. A domború tárcsák vágószöge 17° az alávágó szöge 21°. Ezáltal a talaj maximum 16 cm-es munkamélységben optimálisan megművelhető, és a leforgatás kemény talajnál is biztosított. A tárcsák speciális kúpgörgőkkel vannak ellátva. A kúpos tárcsaforma miatt a vágószög a tárcsa kopása mellett is egyenletes marad.

Eltömődés mentes munka
A tárcsák egymástól 30 cm távolságban vannak felszerelve egy tartórúdra, így a dupla tárcsasoros elrendezés 15 cm-es vágástávolságot eredményez. Ez garantálja az eltömődés mentes munkát akkor is, ha sok organikus anyagot kell eldolgozni. Mindegyik tárcsa önálló függesztésű, és egy erős laprugóval van biztosítva. Ez egyedülálló talajhoz való illeszkedést biztosít.

Műszaki adatok
Munkaszélesség 6,00 m
Tárcsaátmérő 620 mm
Vágástávolság 150 mm
Tárcsák száma 40
Tömeg 8.840 kg
Vonóerő szükséglet min 250 LE
Szállítás szélesség 2,99 m
Szállítás magasság 3,70 m
Henger Dupla-STS-Henger 620 mm
Abroncsok 600/60-22,5

Easy Shift Mélységállítás
Az Easy Shift mélységállító rendszerrel a Rebell mindig a megadott munkamélységben dolgozik. Ezen kívül az Easy Shift lehetővé teszi a vontatóból a munkamélység állítását menet közben a vontatóból. Működés: a masszív dupla támasztó kerekek hidraulikusan emelkednek, vagy süllyednek. Ez az impulzus a hidraulikán keresztül áttevődik a Dupla-STS-Hengerre. Így emelkedik vagy süllyed a REBELL fő szekciója mindig a talajjal párhuzamosan. A munkamélységet egy jól látható skála mutatja a támasztó kerekeken.

A legjobb visszatömörítés
A gyomnövények és az árvakelés gyors sarjadásához nélkülözhetetlen a visszatömörítés. Egyidejűleg a csigák üregei is bezáródnak. A REBELL a gyakrolatban jól bevált nagy kivitelű Dupla-STS-Hengerrel van felszerelve. Ennél a hengernél a karikák egymástól eltolva futnak, így tisztítják egymást. A Dupla-STS-Henger magas teherbírást biztosít, optimális visszatömörítést eredményez, és stabilitása köves talajviszonyoknál is meggyőző.

Lég- vagy hidraulikus fékek
A KRESZ rendelkezéseinek értelmében a forgalmi engedély megszerzéséhez 3000 kg-nál nagyobb tengelyterhelésű gépeknél követelmény a fékek megléte. Németországban elsősorban légfékeket szerelnek be. Mindegyik munkaszélességhez szükséges a légfék a forgalmi engedélyhez.

Teleszkópos vonórúd
A teleszkópos vonórúd lehetővé teszi a REBELL vontatóhoz történő igazítását. A vonórúd kihúzható például, ha a vontatóra iker hátsókerekek vannak szerelve, ezáltal a fordulékonyság nem korlátozódik.

[wcm-show id=106860]

[wcm-show id=107116]