fbpx

Új Krampe Bandit pótkocsi

Írta: Szerkesztőség - 2012 január 13.

A letolókocsik már hosszú évek óta biztos helyet foglalnak el a géppiacon, ami egyebek mellett annak is köszönhető, hogy leürítésük alacsony belmagasságú raktárakban is megoldható. További előnyüknek számít, hogy esetükben a felborulás veszélye még lejtős területeken is minimális.Egyszerűen nagyszerűA vesztfáliai Krampe gépgyár „Bandit” elnevezésű kocsija teljesen új technológiai megoldással áll elő: a homlokfaltól induló letolólap helyett egy rendkívül nagy szakítószilárdságú, görgőkkel alátámasztott gumírozott szövetheveder végzi az anyagmozgatást. Ennek a szokatlan, innovatív konstrukciónak az alapját a teljes aljzaton végigfutó szállítószalag jelenti, amelyet a kocsi feltöltésekor és leürítésekor a homlokfal alatt található két hidromotor hoz mozgásba. A Bandit teknője tökéletesen megrakodható, illetve a szállított anyag maradéktalanul kiüríthető.

A gumiheveder tisztításáról speciális letolók gondoskodnak. A letolópajzsos konstrukció ennél a pótkocsitípusnál feleslegessé válik. A billentőhidraulika elhagyása miatt a Bandit önsúlya 1,7 tonnával lecsökkent, ami a hasznos terhelés javára válik. Mivel csak két hidromotort kell ellátni, ezért az olajszükséglet szintén lényegesen alacsonyabb, mint a letolókocsiknál általában. 60-100 l/min. áteresztés max. 170 bar nyomáson tökéletesen elegendő, így az erőgépnek nem kell túlzottan nagy elvonható olajmennyiséggel rendelkeznie.

Fel- és lerakodásA rakomány leürítésének sebességét a szállítóheveder meghajtásának fokozatmentes állításával lehet pontosan szabályozni. A két irányban mozdítható heveder a homlokfal felé történő mozgatásával végezhető el a raktér feltöltése. A rakodógép vezetőjének nem kell kerülgetnie a kocsit, a felrakodás egyszerűen és kényelmesen hátulról megoldható. A szériatartozéknak számító rádiós távirányító ezen a téren nagyon hasznosnak bizonyul.

Alacsony belmagasságú raktár? Nem akadály!A Bandit megrakodása és leürítése még a kis belmagasságú csarnokokban is gond nélkül megoldható, hiszen ennél a kocsinál elmarad a letolókocsiknál alapvetően alkalmazott meghosszabbított hidraulikus hátfal, amely nagyobb szabad teret igényelne a jármű fölött.Sokoldalú alkalmazhatóságA Bandit kiválóan alkalmas nehéz anyagok, pl. faapríték, homok, komposzt vagy föld szállítására.A lekerekített oldalfalaknak és a görgőkön futó szállítóhevedernek köszönhetően még az olyan tapadós anyagok, mint pl. a szennyvíziszap vagy a mész, is maradéktalanul leüríthetőek.A szállítóhevederes pótkocsi Bandit 650, 750, illetve 980 néven kapható; ezek megengedett össztömege 22, 24, illetve 34 tonna, terhelhetőségük pedig 15, illetve 25 tonna. A Bandit 650 és 750 tandem, míg a Bandit 980 tridem tengellyel rendelkezik. A futóművek kérésre különböző rugózásokkal (parabolarugók, lég- vagy hidraulikus rugók) is elláthatóak. A kínálatot az utánfutó- vagy kényszerkormányzott tengelyek teszik teljessé.[m3 id="megjelent-gm" ev="2010" ho="05" honev="májusi"]>

 
CÍMKÉK krampepótkocsi