fbpx

Új Fliegl push-off rendszerű ADS szervestrágyaszórók

Írta: Szerkesztőség - 2012 július 16.

A Fliegl push-off rendszerű ADS szervestrágya-szórója szinte semmiben nem hasonlít a hagyományos trágyaszóró munkagépekhez. Míg azoknál a nagy karbantartásigényű kaparólánc, vagy a könnyen megsérülő deszkapalánk a jellemző, addig a Fliegl-gép acélvályúval és az eredeti Fliegl push-off rendszerrel van felszerelve, amely megbízhatóan működik és már sokszorosan bizonyított szántóföldi növénytermesztésben, erdészetben és építőiparban egyaránt. Az ADS hatékony, strapabíró, alacsony karbantartás-igényű és precíz működésű. Tervezésénél kulcsfontosságúak voltak a nagy területteljesítményt elsődlegesnek tartó bérszolgáltatók és gazdák igényei, ezért a Fliegl egy speciális gépet fejlesztett ki, mellyel istállótrágya, komposzt, biogázüzemekben termelődő száraz szubsztrát és más szerves anyagok egyaránt kijuttathatók.

A jármű még lejtős területen is biztonságosan vezethető, hiszen széles a nyomtáv és alacsony a súlypont. A robusztus szórószerkezet a függőlegesen elhelyezett szóródobokkal mintegy tizenkét méterig repíti a száraz és nyirkos állagú anyagokat egyaránt. A szórásképet egy hidraulikus vonórúdbillentő henger befolyásolja; ez a vályú állításával a munkaszélességen is változtat.

A szóróegység meghajtása TLT-ről történik. A csúszópadló munkáját mechanikus vagy elektromos potenciométerrel lehet szabályozni. Az ADS szervestrágya-szóró a jövő munkagépe. Nem csupán nagyvállalatok gazdaságos eszköze, de helye van a mezőgazdasági alvállalkozók gépparkjában is.

Nagy stabilitás – alacsonyabb súlypont
Jól bevált push-off technológia
A mozgópadlónak nincsenek kényes, gyorsan kopó elemei
Optimális teljesítmény szilárd trágya esetén; maximális szórási szélesség kb. 12 m
Ideális: a szóráskép hidraulikus billentő munkahengerrel szabályozható
Kapacitás: 9 – 14 m³
Opcionális: Digitális mérőberendezés “DigiTouchMobile”