fbpx

ÚJ „DynaCut” cukorrépafejező a Holmer-től

Írta: Szerkesztőség - 2012 július 18.

A Holmer a Terra Dos T3 cukorrépakombájnjaira új, nagy teljesítményű fejezőt tervezett, így a munkafolyamat költséghatékonysága javul, kisebbek lesznek a veszteségek.

Az új fejezők fantázianeve ‘DynaCut’, ami utal a dinamikus, precíz, nagy teljesítményű működésre és független attól, hogy a répatestek egyformák -e. A fejező tervezésénél fontos szempont volt, hogy megfeleljen a világ elsőszámú cukorgyárai, így a British Sugar által közzétett irányelveknek. A DynaCut a Holmer forradalmian új tervezése, amely teljes mértékben felváltja a gyártó korábbi fejezőjét.
A Holmer gépészei a fejlett számítógépes technológiát ötvözték a számos országban, így az Egyesült Királyságban is végzett szigorú szántóföldi tesztekkel. Így sikerült elérni, hogy a fejező teljes súlya anélkül csökkent, hogy az befolyásolta volna a szerkezet erejét, megbízhatóságát. A kisebb tömeg révén a DynaCut fejezők gyorsabban reagálnak a répatest méretére, így javul a fejezés pontossága, kevesebb fejezetlen répa marad, még nagy haladási sebesség mellett is.

Az új fejező új, siklócsapágyas felfüggesztése és automatikus ellensúlyozása révén még az alacsony, kis répatestek esetén is kisebb a fésű és a fejezőkés közötti távolság, vagyis jelentősen csökken a fejezési veszteség. Ezzel szemben a nagy répatestnél a fésű és kés közti távolság a szükséges mértékben növekszik. A gépkezelők a vezetőülésből be tudják állítani a fejezési magasságot és számos egyéb funkciót. A beállítások vizuálisan, vagy a kombájn fedélzeti számítógépének kijelzőjén bármikor ellenőrizhetők.

A nagy hatékonyság és a répatest méretére adott gyors válaszreakció következménye, hogy a DynaCut fejezőkkel a felhordólánc magasabbra állítható, így csökken a fejező üzemeltetési költsége. A Holmer cukorrépakombájnok mulcsozóval vagy terítővel is felszerelhetők, míg a Combi modell a két megoldás legjobb elemeit egyesíti.

CÍMKÉK cukorrépa