fbpx

Új fixkamrás orosz hengeres bálázó

Írta: Farkas Imre - 2020 augusztus 12.

Itthon néhány kiállításon találkozhattunk már a Navigator-New Machine Building” LLC szálastakarmány betakarító gépeivel.

Új fixkamrás bálázójukról, az NB12C típusról első ránézésre nem igazán lehet megmondani, hogy orosz származású. Korszerű, modern megjelenésű, jó minőségű, alaktartó bálákat készítő bálázó. A rúdláncos bálaformázó kamrával szerelt NB12C 1,2 m átmérőjű és azonos szélességű, hálós kötözésű hengeres bálákat készít.

 

A Navigator NB12C fixkamrás hengeres bálázóról első ránézésre nem is sejtjük, hogy orosz gyártmány – fotó: https://www.nm-agro.ru/

 

1,9 méteres munkaszélességű rendfelszedője öt ujjsoros, excentrikus dobbal van szerelve. A leszorító ujjsor és a szorítóhenger közepes, illetve magas hozamnál is biztosítja a takarmányáram egyenletes eloszlását. A terménytovábbításhoz kétféle rotor közül választhat a felhasználó. A Feed rotor a szeletelő nélküli kivitelben érhető el, és egyenletes anyagáramlást garantál. A szeletelő késes változathoz vágórotor áll rendelkezésre. Az aprító rendszer 0 – 7 – 15 – 17 darab vágókéssel alkalmazható 64 mm, illetve 128 mm vágáshosszúsággal.

 

Rúdláncos bálaformázó rendszer és hálós kötözés jellemzi az NB12C bálázót – fotó: https://www.nm-agro.ru/

 

A bálázót egyszerűen kezelhető, teljesen automatikus vezérlőrendszerrel működtethetjük. A karbantartást automata lánckenő rendszer és panel csoportba központosított zsírzó pontok könnyítik meg. A traktorfülkéből, kijelzővel rendelkező, elektronikus vezérlőpultról automatikus vagy kézi csomagolásindítást, a vágókések inaktiválását, a bálasűrűség, illetve hálóréteg beállítását végezhetjük el. Az automatikus kirakodást és a bála alakját ellenőrző rendszer, illetve bálaszámláló is rendelkezésre áll. A bálázó teljesítményigénye minimum 80 LE.