fbpx

Tegnap még sárga volt

Írta: Szerkesztőség - 2019 december 30.

A Claas Lexion kombájnjainak Caterpillarsárga színe Észak-Amerikában már a múlté: szeptember óta a Lexion kombájnt Észak-Amerikában is zöld színben gyártják és szállítják. Ennek egyik oka az, hogy a Caterpillar motorjait már nem használják a Lexion új generációiban.

Ezenkívül a Claas most koncentráltabb márka- és értékesítési stratégiát folytat. A cél az értékesítés megkétszerezése Észak-Amerikában öt éven belül. A Lexion 7000 és a Lexion 8000 sorozat új hibrid kombájnjai mellett a Claas már számos új terméket mutatott be a szeptemberi Farm Progress Show rendezvényen. Ezek között a Jaguar Terra Trac mellett néhány újítás szerepelt a takarmánybetakarítási gépek szegmensében, de idetartoznak az Axion 800 és az Axion 900 sorozat standard traktorjai is. A Claas évek óta forgalmazza a Xerion modellt Észak-Amerikában is, tehát a vállalat felülről lefelé irányuló stratégiát folytat, amelynek keretében középtávon az Arion középkategóriás traktorok szintén bővítik a portfóliót.

ÉSZAK-AMERIKA:

Az USA és Kanada a világ legnagyobb mezőgazdasági géppiacai közé tartozik. Jelenleg már a BayWa is képviselteti magát itt telephellyel.

Fotó: a gyártó felvétele

CÍMKÉK kombájn