Az új intelligens permetezőgép

A mindennapi növényvédelmi kihívások mellett napjainkban egyre több helyen kerül előtérbe a növényvédelmi munkák negatív környezeti hatásának csökkentése.

 

A kijuttatási pontosság növelésével és a permetezőgép kezelhetőbbé és biztonságosabbá tételével az új HARDI NAVIGATOR „i” permetezőgépek kiemelkedő intelligens permetezési funkciókat kínálnak, felkészülve a jövő kihívásaira.

HARDI SMARTCOM

Az intelligens funkciók biztosításához az új HARDI SmartCom elektromos platform, azaz egy teljesen megújult elektromos rendszer szolgál alapul az intelligens fejlesztésekhez. A HARDI SmartCom teljes ISOBUS-funkcionalitást biztosít a használójának, tehát egyszerűen csatlakoztatható traktorokhoz és vezérlőegységekhez. A gyakorlatban a gépek vezérlése ún. SmartCom ECU panelek segítségével történik, melyek növényvédőszer-, ütés- és porálló borítással rendelkeznek. HARDI SERVICETOOLA HARDI ServiceTool az új elektromos platformmal együtt került kifejlesztésre, amellyel frissíthetik a permetezőgép szoftverét, diagnosztizálhatják a hibákat, és új funkciókkal bővíthetik a rendszert. Minden SmartCom permetezőgép elő van készítve egy felhőalapú szerveren történő automatikus adattárolásra. Diagnosztika működési területenként a hibákat funkcionális szinten térképezheti fel azáltal, hogy gyorsan megtalálhatja a hibás vezetékeket vagy érzékelőket.

FLUID BOX – INTELLIGENS FOLYADÉKRENDSZER

A NAVIGATOR „i” egy továbbfejlesztett, minimális nyomásveszteséggel dolgozó folyadékrendszerrel rendelkezik, amely a permetezőgép munkamenetéhez, feltöltéséhez és öblítéséhez szükséges valamennyi elsődleges funkciót kizárólag a munkazóna közepén elhelyezett elektromos vezérlővel működteti. A könnyen érhető szimbólumokkal jelölt, logikusan elrendezett szelepműködtető ikonok jóvoltából a rendszer rendkívül egyszerűen kezelhető, és jelentősen lerövidíti a permetezőgép beállításához és működtetéséhez szükséges időt.

AUTOWASH – KIEMELKEDŐ TISZTÍTÁS

Az egyszerűbb, gyorsabb és hatékonyabb öblítési folyamatot, valamint a kimagaslóan alacsony visszamaradó növényvédőszer-koncentrációt az automata AutoWash rendszer biztosítja. Az elektromos szelepek automatikusan működtethetők a traktorfülkéből, és a kezelő ruházata nem szennyeződik a géptől és a növényállománytól. A szántóföldön is elvégezhető tisztítási folyamatot három öblítőprogram teszi egyszerűvé. Csak a tisztítási programot kell kiválasztani, a többi már automatikus.

Autofill – precíz automatikus töltési rendszer

AutoAgitation – automata keverés, a tartály telítettségétől függően

AUTOFILL – GYORS ÉS PONTOS TÖLTÉS

Az AutoFill a töltési folyamat megkönnyítését és a túltöltés megelőzését szolgálja. A kezelő beállítja a töltési mennyiséget, csatlakoztatja a tömlőt, és elindítja a töltést a FluidBoxon keresztül. A töltési folyamat automatikusan leáll, amikor a folyadék eléri a kívánt szintet. A maximális töltési hatékonyság érdekében a keverés intenzitása automatikusan mérséklődik. A folyamat időtakarékos, így más feladatokra több idő marad.

AUTOAGITATION – A LEGJOBB KEVERŐHATÁS

A habképződés nélküli maximális keverőhatás és a tartályban visszamaradó vegyszer mennyiségének minimalizálása érdekében teljesen automatikus AutoAgitation rendszert található minden intelligens NAVIGATOR-ban. A terminálkijelzőn folyamatosan megjelenített tartályszintjelzés mellett a működés manuális felülvezérlése is bármikor lehetséges a FluidBox segítségével.

DELTA FORCE SZÓRÓKERET MEGÚJULT KERETSZABÁLYOZÁSSAL

A Magyarországon is sikerrel bemutatkozott Delta Force szórókeret az egyedülálló lengéscsillapító rendszerének köszönhetően nagy sebesség mellett is kiválóan teljesít. A két- vagy háromtagú kivitelben elérhető szórókeret lágy keretnyitással, vízszintes csillapítással és negatív keretdöntéssel is rendelkezik. A HARDI AutoTerrain szórókeretszabályozó rendszere elektrohidraulikusan vezérli a szórókeretet. Ez jelentősen megkönnyíti a gépkezelő munkáját, ami hatékonyabb permetezést eredményez. A rendszer robusztus és precíz ultrahangos szenzorokkal dolgozik, és különleges jellemzője, hogy választható talajfelszín, növénylombozat vagy hibrid üzemmód. Az AutoTerrain a keret egyenes vonalú és forgó mozgásaira is reagál. Ezáltal egy proaktív rendszert kapunk, ami összetetten kezeli a problémát tüneti kezelés helyett.

 DeltaForce szórókeret – már negatív döntésű keretszabályozással is

AUTONOZZLECONTROL: A FÚVÓKÁNKÉNTI SZAKASZOLÁS PRECIZITÁSA

A jelenleg elérhető legnagyobb permetezési pontosság valósul meg a HARDI AutoNozzleControl automatikus fúvókánkénti szakaszoló funkciójával, amelyben a precízebb és nagyobb munkasebességű kijuttatás érdekében minden egyes fúvóka egyedileg kapcsolható. Auto módban a permetezőgép 50 cm-es szakaszokkal dolgozik, ezáltal elkerülhető az átfedéses permetezés növénykárosítása. A permetezési átfedések minimálisak, ebből adódóan akár 10%-os vegyszer-megtakarítás érhető el. A szélső fúvókák kiiktatásával a kritikus területek lepermetezése is megelőzhető.

A növényvédelemben elengedhetetlen megbízhatóság és precizitás mellett a Hardi egyedi kezelőbarát megoldásai és precíziós fejlesztései teszik a NAVIGATOR „i” permetezőgépeket egy modern, intelligens társsá a növényvédelemben.

A részletekért keresse hivatalos Hardi-forgalmazóját!

 

Villám Ferenc


hardi isobus növényvédelem permetezőgép