1500 literes modellel bővült az Amazone fronttartály-kínálata

Az új FT 1502 fronttartályával a függesztett UF 02 permetezőgépszéria tagjainak tartálykapacitása 1500 literrel kibővíthető.

Így például egy függesztett UF 2002 az FT 1502-vel kombinációban 3500 liter tartálytérfogatot biztosít. A tartálykombináció megfelelő tisztítását az UF 02 széria, 350 literes öblítővíz-tartálya végzi. A kompakt permetező-gépkapcsolat igazi előnyeit vonuláskor, különösen keskeny átjárókon való áthaladás esetén tapasztalhatjuk, arról nem is beszélve, hogy a traktor súlyelosztása, stabilitása is jobb lesz, és kevesebb állásidőt kell fordítanunk a feltöltésekre.

Az új fronttartály 1500 literes kapacitású – fotó: https://amazone.de/

Az FT 1502 különleges tulajdonsága az elülső tartály 100%-os integrációján alapszik a hátsó permetezőgéphez, az elektronikus szintszabályozó FlowControl Plus segítségével. Ennek a rendszernek a műszaki alapja két elektronikus szintmérő az első és a hátsó tartályban, valamint két nagy teljesítményű szivattyú. Az átviteli sebesség mindkét irányban 200 l/perc lehet. Az elülső és a hátsó tartály között az állandó szivattyúzás miatt a permetlé mindig ideálisan homogenizálódik.

A FlowControl Plus-nak köszönhetően mindkét tartály automatikusan töltődik a feltöltéskor, és automatikusan ürül ki permetezéskor – fotó: https://amazone.de/

Az ISOBUS terminál automatikusan vezérli a folyadékáramkört, hogy mindig optimális legyen a súlyeloszlás. Ez megakadályozza az első tengely túl korai tehermentesülését. A FlowControl Plus-nak köszönhetően mindkét tartály automatikusan töltődik a feltöltési folyamat során, és mindkét tartály automatikusan ürül ki kijuttatáskor, illetve a tisztítása is egyszerre megy végbe.

A kézi vezérlés segítségével kikapcsolható a FlowControl Plus automatikus funkciója, és az elülső tartályt csak további öblítővíz vagy folyamatvíz szállítására lehet használni. A FlowControl Plus szivattyú támogatja az UF 02 feltöltési folyamatát, így a teljes kombináció maximális szívási kapacitása 400 l/perc lehet.

Farkas Imre

amazone növényvédelem permetezés permetező
.
.