Kombináció a tökéletes beforgatásért

Ceus 3000-TX és 4000-TX rövidtárcsa-kultivátor

Az Amazone most a Ceus vontatott rövidtárcsa-kultivátor kombináció két új típusát kínálja 3 méteres és 4 méteres munkaszélességgel, merev kivitelben. Így a sikeres eszközkombináció kisebb üzemi struktúrák és 150 lóerő feletti traktorosztályok esetén is használható. Az új Ceus 3000-TX és Ceus 4000-TX közbülső futóművel van felszerelve, és pontossága, valamint sokoldalúsága – egyaránt használható tarlóhántásra, altalajművelésre, mély talajlazításra és magágykészítésre – miatt meggyőző.

 

Ceus rövidtárcsa-kultivátor
A Ceus pontosságával és sokoldalúságával győz meg – hiszen egyaránt használható tarlóhántásra, altalajművelésre, mély talajlazításra és magágykészítésre, különösen sok szerves anyag esetében.

 

A tárcsák és a kapák kombinálásával a Ceus tökéletes beforgatást biztosít akár 15 km/h-s munkasebesség mellett. A tárcsasor nagy mértékben felaprítja a szalmát, a tarlót, illetve a köztes terményeket. Az azt követő kapasorral együtt egyenletesen beforgatja a gép a szerves anyagokat, még nagy mennyiségben is. Ezzel az eszközkombinációval a Ceus megteremti a legjobb feltételeket a gyors rothadáshoz és a nagyon jó keléshez, miközben minimális marad a betegségek nyomása az utána következő vetésre nézve.

 

A működési elv részletesen

Az elöl futó tárcsamező nagy tárcsalapokkal van felszerelve, melyek nagyon jól felaprítják a szerves anyagot, és aprómorzsás talajszerkezetet hagynak hátra az optimális vetési körülmények érdekében. A tárcsák sima és csipkés változatban kaphatók, és az önálló felfüggesztés miatt nagy átáramlást és jó talajkövetést, ugyanakkor intenzív művelést biztosítanak. A gumituskókkal történő kőbiztosítás nem igényel karbantartást.

Az ezt követő, 40 cm-es osztástávolságú kapasor még nagy mennyiségben is megbízhatóan bedolgozza a szerves anyagot, és nagy átáramlás mellett könnyen vontatható. A kapák munkamélysége 30 cm-ig állítható. A sekély művelésre is lehetőség van, vagyis arra, hogy nedves és nehéz körülmények között az kapasor csúcsa kevéssel a tárcsamező munkamélysége alatt fusson. Így a talaj felszíne kerül csak fellazításra, ill. durva szerkezet jön létre a talajban, jelentősen csökkentve az ilyen talajok eliszaposodásának kockázatát. A kapamezőre különböző C-Mix kapák választhatók. A széles választék minden alkalmazási területhez megfelelő kapatípust kínál. Ezen kívül a C-Mix-Clip gyorscserélő-rendszert is kínáljuk, mely a kapacsúcsok egyszerű és kényelmes cseréjét teszi lehetővé. A hosszú távú használat érdekében különböző rendkívül kopásálló HD kapák is kaphatók.

 

Ceus rövidtárcsa-kultivátor
Az új Ceus 3000-TX és 4000-TX a tárcsák és a kapák kombinálásának köszönhetően tökéletes beforgatást biztosítanak akár 15 km/h-s munkasebesség mellett is.

 

Azért, hogy a legmostohább körülmények között is magas szintű legyen a működési biztonságuk, a C-Mix-Super kapák nyomórugós túlterhelés elleni védelemmel vannak felszerelve. Opcionálisan a Ceus-TX esetében az új, hidraulikus munkahengerrel működő automatikus túlterhelés elleni védelemmel ellátott C-Mix-Ultra kapák is választhatók. Ennél a kioldási erő fokozatmentesen, 800 kg-ig beállítható. Ez egyrészt a kívánt, legfeljebb 30 cm-es munkamélység pontos betartását biztosítja. Másrészt a C-Mix-Ultra rendszer védi a kultivátort a szélsőséges terhelésektől, mivel a kioldás után nagy csillapítással ismét visszahúzza a kapákat.

A kapasort az egyengetőegység követi, amely választástól függően sima vagy csipkés tárcsákkal, illetve rugóacélos simító-egyengető pálcasorral szerelhető fel. Az optimális csatlakozás érdekében a szegélytárcsák magassága és dőlése külön-külön beállítható.

A lazítást követő visszatömörítéshez tizenegy különböző henger és különféle magtakaró pálca áll rendelkezésre. Különösen nedves körülmények között – például tavasszal – a henger leszerelhető, és visszatömörítés nélkül is végezhető a munka, hogy a fellazított talaj gyorsabban megszáradjon és felmelegedjen.

Különösen kényelmes az összes eszközhöz opcionálisan kapható, az adott talajviszonyokhoz optimális beállítást lehetővé tévő hidraulikus mélységállítás.

 

agrár amazone beforgatás Ceus egyengetőegység kapa kőbiztosítás kultivátor mezőgazdaság rövidtárcsa simító tárcsa vontatott
..