fbpx

A STEYR traktorokat szállít Magyarország leendő gazdálkodóinak képzésére

Írta: GÉPmax-2020/VI. lapszám cikke - 2020 december 24.

A Magtár Kft., a STEYR magyarországi hivatalos importőrje pályázatot nyert összesen 24 traktor beszállítására 18 mezőgazdasági szakiskola részére, az ország leendő gazdálkodói képzésének elősegítésére.

Valamennyi új gép STEYR 4085 Kompakt modell, közülük hetet 2020. augusztus 30-án a szekszárdi Csapó Dániel Mezőgazdasági Technikumban mutattak be a megállapodás bejelentésének ünnepélyes kereti között. Már megkezdődött a teljes traktorflotta kiszállítása országszerte az iskolákba és képzőközpontokba.

A rendezvény vendégei között volt Dr. Nagy István agrárminiszter, Farkas Sándor, az Agrárminisztérium államtitkára és Simonné Szerdai Zsuzsanna iskolaigazgató, aki a projektet az iskola részéről koordinálta. Jelen voltak a projektben részt vevő többi iskola igazgatói is.

Az EU által támogatott pályázat azért indult, hogy a mezőgazdasági iskolák és szakképző központok által üzemeltetett, meglévő elavult gépparkot megújítsák, és fejlesszék a leendő mezőgazdasági szakemberek kompetenciáit úgy, hogy megteremtik a legújabb technológiájú munkavégzés lehetőségét. A tender azt a kikötést tartalmazta, hogy fel legyenek szerelve a modern középkategóriás modellek kulcsfontosságú jellemzőivel, mint pl. korszerű motortechnológia, terhelés alatt kapcsolható sebességváltó és az elektrohidraulikus kapcsolóvezérlés. A traktorokat a képzés érdekében el kellett látni korszerű GPS-irányítórendszerekkel és precíziós gazdálkodási berendezéssel, mivel különféle terepi alkalmazásokhoz is kell ezeket használni a képzési területeken.

 

steyr traktor
A tender követelményeinek megfelelően a traktorok fel vannak szerelve a modern középkategóriás modellek kulcsfontosságú jellemzőivel

 

Ezenkívül a gépeket a traktorvezetői engedély megszerzéséhez még fel kellett szerelni a diákok vezetésoktatási és vizsgázási feladataira. Ennek specifikációja előírt egy teljes méretű másodlagos ülést, egy járulékos fékpedált, egy kuplunggombot, valamint az oktatónak egy tükörkészletet.

– A pályázat megnyerésében kulcsszerepet játszott az alábbiak sikeres kombinációja: megfelelés valamennyi műszaki követelménynek, a STEYR kiterjesztett jótállási programja, valamint a STEYR és a kereskedés közötti erős, folyamatos együttműködés –mondta Mikó Sándor, a Magtár Kft. ügyvezetője. – Örömmel vesszük, hogy megnyertük ezt a rangos pályázatot, és már várjuk, hogy szerepet vállaljunk a jövő gazdálkodóinak támogatásában.

Matteo Paraluppi, a STEYR Kelet-Európa és a Balkán üzleti menedzsere ezt mondta: „Büszkék vagyunk arra, hogy megbízható partnerként ismernek el minket a közintézmények számára, és arra is, hogy a holnap traktorosai a mi traktorainkat használva gyakorolhatnak és fejlődhetnek. Magyarországi sikerünk megerősíti pozíciónkat komoly múltú nemzetközi beszállítóként, amely kész a helyi partnereinkkel lényeges szerepet betölteni a fiatal gazdálkodók, és összességében a közösségek fejlesztésében.”

 

Forrás: https://media.cnhindustrial.com/EUROPE/STEYR