fbpx

A Massey Ferguson MF 8S.265 az Év Traktora 2021-ben!

Írta: Sándor Ildikó - 2020 december 23.

A Massey Ferguson – az AGCO világmárkája – kitörő örömmel értesíti tisztelt partnereit és a gazdálkodókat, hogy az MF 8S.265 Dyna E-Power Exclusive típus lett a 2021-es Év Traktora díj győztese. Ezt a rendkívül nagyértékű díjat a december 18-án megtartott digitális, az Év Traktora díjátadó eseményen ítélte oda a gépnek a 26 különböző európai országból érkező szakmai zsűri.  

„Mindenkit a Massey Fergusonnál hatalmas büszkeséggel tölt el, hogy az Év Traktora 2021 fődíját a mi termékünk kapta” – mondja Thierry Lhotte, a Massey Ferguson Európai & Közel-Keleti régió alelnöke. „Az MF 8S szériával az volt a célunk, hogy új korszakot és lehetőségeket nyissunk, de nem csak a Massey Ferguson, hanem az egész traktorpiac és minden gazdálkodó számára”.

 

TRACTOR OF THE YEAR

TRACTOR OF THE YEAR 2021: Massey Ferguson MF 8S.265

 

Díjnyertes technológia

Az MF 8S.265 Dyna E-Power Exclusive a zászlóshajója az MF 8S szériának. Maga a traktorcsalád négy típussal rendelkezik 205 és 265 lóerő teljesítmény között. Mindegyik típus további 20 lóerő rásegítéssel (boost) van ellátva az EPM motorvezérlésnek köszönhetően.

Az MF 8S szinte mindenben vadonatúj tervezési és műszaki megoldásokat hoz, mint például a motor, fülke, hajtómű, hajtáslánc, illetve a vadonatúj kezelőszervek és a gépek közti kommunikáció terén. Két különböző felszereltségi csomagban érhetők el a traktorok, amelyek mind kiváló ár/érték aránnyal rendelkeznek. Biztos lehet benne, hogy csak azért fizet, amire szüksége van!

A piacon egyedülálló megoldás a Protect-U dizájn, ami egy 24 cm-es rezgésgátló, hangszigetelő és hőelnyelő “rés” a motorháztető és a fülke között.

 

Piacvezető fülke

A négyoszlopos, egyedi tervezésű és megjelenésű fülke jelenleg a legcsendesebb a piacon (68 dB). A megdöntött, nagy felületű szélvédő kimagasló lábteret, illetve tökéletes kilátást biztosít előre. A kezelőszervek közül a Multipad nagy joystick, a hosszított kartámla, illetve a más eszközökkel kommunikálni képes, okosfarm csomag emelkedik ki.

A fülke egyik legújítóbb műszaki megoldása a vadonatúj MF vDisplay, jobb oldali fülkeoszlopra szerelt terminál. A klasszikus műszerfal megszűnik a kormány előtt, a teljes visszajelző rendszer és műszeregységek felkerülnek a vDisplay terminálra. Ezáltal a kormány előtt nem zavarja semmi a kilátást az amúgy is kecsesre alakított motorháztetőre és a traktor elejére.

A konnektivitás csomag része többek között az MF Connect telemetriás rendszer, illetve a Datatronic 5 színes terminál. Opcionálisan még a Fieldstar 5 technológia monitorral is kiegészíthetjük a felszereltséget, ami a következők használatára képes: MF automata kormányzás, MF szakaszvezérlés és MF változó mennyiségű kijuttatás, ISOBUS munkagép vezérlés.

 

vezető fülke Massey Ferguson MF 8S.265

Négyoszlopos, egyedi tervezésű és megjelenésű fülkét kapott a díjnyertes traktor

 

Új, kimagasló használati értékű hajtóművek

A vadonatúj, saját tervezésű Dyna E-Power duplakuplungos sebességváltó egy CVT fokozatmentes váltó előnyeit egyesíti a fél-powershift váltók hatékonyságával. A Dyna E-Power 26%-kal csökkenti a teljesítményvesztést magasabb fokozatokban és akár 5% üzemanyag-megtakarítást eredményez.

A szériához rendelhető másik hajtómű az új Dyna-7, ami egy fél-powershift sebességváltó 28 előre és 28 hátrameneti fokozattal. A Dyna-6 megújításával és áttervezésével jött létre, de ugyanazt az egyszerű kezelést és megbízhatóságot biztosítja mint elődje. A Dyna-7 egy sebességfokozattal többet kínál főcsoportonként, illetve a továbbfejlesztés révén finomabbak a váltások, és 15%-kal nő a hatékonyság.

Az MF 8S traktorok 305 cm tengelytávval és új, megerősített hátsó tengellyel rendelkeznek, ami által 10%-kal nő a vonóerő az elődszériához képest. Az erőteljes hidraulika rendszernek és TLT-nek köszönhetően nő a teljesítmény, csökken a munkaidő és kevesebb a költség is. Mindegyik MF 8S traktort 2.05 m átmérőjű (R42) hátsó gumiabroncsozással is fel lehet szerelni, például a vadonatúj Trelleborg TM1000 PT , VF650/75 R42 mérettel.

 

Tökéletesre szabható felszereltség

A díjnyertes MF 8S Exclusive felszereltségi szint semmi kívánni valót nem hagy maga után kezelhetőség, hatékonyság és kényelem terén. A ma elképzelhető szinte összes extra rendelhető ezen a szinten, ami a traktorát igazi termelő gépezetté varázsolja.

Az Efficient fülkefelszereltség minden hatékonyságot növelő, és kényelmet biztosító alapfelszereltséggel el van látva. Az MF 8S alapfelszereltsége amúgy is olyan magas, hogy a szintek között többnyire kényelmi és kezelési funkciókban van különbség.

 

Massey Ferguson MF 8S.265

A győztes traktorhoz a ma elképzelhető szinte összes extra rendelhető

 

Az Év Traktora 2021 díj az MF 8S éremgyűjteményének legújabb, de nem egyetlen tagja. Már maga az MF 8S bemutatója is aranyat nyert a „Digitális technológia legjobb felhasználása” kategóriában illetve ezüstöt a „Legjobb B2B üzleti digitális rendezvény” kategóriában az olaszországi Év Legjobb Rendezvénye gálán. A traktorbemutató legnagyobb sikere a 2020-as Legjobb Rendezvény Világgálán érkezett el, amikor a „Digitális Bemutató”, illetve a „Legjobb B2B üzleti digitális bemutató” kategóriában is első helyet ért el. Ezzel pedig világszerte elismerték a Massey Ferguson 2018-ban megkezdett stratégiáját, miszerint a fizikai bemutatókkal egyenértékű színvonalúvá kell tenni a digitális premiereket is.

A Massey Ferguson frissen bemutatott, 5 típusból álló5S szériájáról pedig itt írtunk.

 

Forrás: Massey Ferguson