fbpx

Bemutatták a Kubota M7003-as traktorsorozatot

Írta: Gépmax.hu - Hirdetés - 2020 december 25.

TRAKTORÚJDONSÁG A 130 ÉVES KUBOTÁTÓL

A közelmúltban nemzetközi online sajtókonferenciát tartott a Kubota, melynek során megemlékeztek a vállalat 130 évvel ezelőtti alapításáról, valamint több kommunális és szántóföldi traktorújdonságot is bemutattak. Cikkükben a szántóföldi zászlóshajó M7003-as sorozat rövid bemutatására vállalkoztunk.

 

Kubota M7003
A TIM (Tractor Implement Management) rendszer lehetővé teszi a traktor funkcióinak automatikus vezérlését, új lehetőségeket kínálva ezzel a precíziós gazdálkodásban.

 

ERGONOMIKUS FÜLKE

A sajtótájékoztatón a Kubota emlékeztetett, hogy a mezőgazdasági ágazat előtt álló kihívások egyre nagyobbak. Ezekben a nehéz időkben a gyártók számára a tervezésnél nagyon fontos az újszerű gondolkodás, az alternatív lehetőségek elképzelése és okos döntések meghozatala. Ugyanakkor a termelő számára a következő traktorvásárlásnál ez azt jelentheti, hogy ha kell, az imázs helyett a hatékonyságot választja. Olyan traktort, amely folyamatosan képes keményen teljesíteni, kiváló teljesítményt nyújt, és mindezt elfogadható áron. Egy Kubota traktor a megfelelő alternatíva ilyenkor. Lássuk a részleteket!

Az M7003 tágas és csendes vezetőfülkéje egy tökéletes parancsnoki központ, magas szintű komfortjának, a kiemelkedő ergonómiának és a felhasználóbarát kialakításnak köszönhetően. Az M7003 kellemes munkakörnyezetet garantál még a leghosszabb munkanapokon is. Az osztályában az egyik legnagyobb fülkével rendelkező traktor ergonómiai tervezése során a messzemenőkig figyelembe vették a felhasználó igényeit. Kiemelkedő helyet és kényelmet kínál, átgondolt működési koncepció és kiváló körbeláthatóság mellett. A fejlesztés eredménye egy kellemes munkakörnyezet, amely garantálja, hogy a traktorvezető a munka során végig koncentrált maradhat, akár hosszúra nyúlt munkanapokon is. Ha már erről beszélünk, az éjszakai munka sem ellenfél: a teljesen új LED-es munka- lámpa-koncepció garantálja a produktív munkát sötétben is. A traktorfülkében az erőteljes világítás teljes láthatóságszabályozást tesz lehetővé.

A vezetőfülkét a kényelem növelése érdekében jelentősen átdolgozták. Ennek eredménye először is a belső tér, amelyben csúcsminőségű anyagokat használnak, másodszor pedig az új légkondicionáló rendszer, amely a korábbinál 25%-kal nagyobb légáramlást biztosít. Új prémiumülést építettek a fülkébe, amelynek beszállítója a méltán híres Grammer. Ez jó rugózást biztosít, kényelmes kárpitot használ, és nagyobbak a karfák is.

A jobb hangszigetelésnek köszönhetően alacsonyabb a zajszint a fülkében. A két – opcionálisan elektromosan is állítható – külső tükör fűtött, hogy még nedves körülmények vagy havazás közben, hidegben is tisztán lásson a gépkezelő.

 

Kubota M7003
Az M7003 tágas és csendes vezetőfülkéje egy tökéletes parancsnoki központ

 

FUNKCIÓK SZÉLES SKÁLÁJA

Az M7003 100%-osan ISOBUS kompatibilis. Ez azt jelenti, hogy minden AEF tanúsítvánnyal rendelkező ISOBUS eszközt használhat, mindenféle korlátozás nélkül. Ezzel időt és pénzt takarít meg, és könnyebb lesz a munkavégzés is.

A TIM (Tractor Implement Management) rendszer lehetővé teszi a traktor funkcióinak automatikus vezérlését, új lehetőségeket kínálva ezzel a precíziós gazdálkodásban. Ennek eredménye a traktor–munkagéphasználat során az optimális hatékonyság és a magas munkaminőség. A Kubota M7003 típusú traktorai használhatják a TIM technológiát más márkák kompatibilis gépeivel is.

A K-Monitor Pro 12” méretű, négyrészre osztott képernyővel rendelkezik. Egy aktív főképernyőt és további három másodlagos képernyőt képes egyszerre megjeleníteni. Ezek  lehetővé teszik a kezelő számára a kijelzett funkciók egyszerű megváltoztatását. A 7”-os K-Monitor használatakor pedig kapcsolók teszik lehetővé a gyors és egyszerű váltást a funkciók között. A K-monitorokat új funkciókkal frissítették. Ilyen például az, hogy a HMS fordulókezelő rendszer memóriáját bővítették, így több variáció tárolása lehetséges, akár 20 munkaeszköz tárolható egyetlen beállításban. Egyéni illesztőprogram-profilok is menthetők. A kezelő ennek eredményeként gyorsan beállíthatja a traktort és a munkagépeket, megoszthatja az adatokat az összes M7003 között. Akár 30F/15R, akár 54F/27R sebességváltót használunk, az M7003 átviteli rendszere biztosítja a maximális hatékonyságot, minden üzemelési körülmény között. A „Multi Speed Steering Control” funkció lehetővé teszi a kezelőnek az optimális kormányzási arány beállítását. Akár három különféle beállítás aktiválható könnyen az oldalkonzol kapcsolójának használatával.

 

Kubota M7003
Az új 6,1 literes V6108 TIEF5 négyhengeres motor ugyanolyan teljesítményt nyújt, mint kategóriájában sok 6 hengeres motor,

 

NÉGYHENGERES ERŐFORRÁS

Az M7003 motorházteteje alatt rendkívül magas hatékonyságú motortechnológiát találhatunk, amelyet a világ egyik vezető dízelmotorgyártója, a Kubota alkotott. Az új 6,1 literes V6108 TIEF5 motort tervezésénél egyetlen célt tartottak szem előtt: a lehető legtöbb erő kell! Ez a négyhengeres motor ugyanolyan teljesítményt nyújt, mint kategóriájában sok 6 hengeres motor, és tökéletesen alkalmas a nehéz területeken történő használatra. A három modell 130, 150 és 170 LE maximális teljesítmény leadására képes, és az innovatív SCR-technológia csökkenti a károsanyag-kibocsátást. A Kubota legkorszerűbb, 6,1 literes dízelmotorjai hengerenként négy szeleppel rendelkeznek, és a bevált Kubota E-CDIS Central Direct befecskendező-rendszert használják. Ezzel egyenletes teljesítményt nyújt, hatékonyabb üzemanyag-fogyasztás és kevesebb zaj, rezgés mellett. A Common Rail System (CRS) az optimális égés érdekében elektronikus úton szabályozza a befecskendezés idejét, valamint a magas nyomáson befecskendezett üzemanyag mennyiségét – ez biztosítja a jobb hatékonyságot, csökkentett üzemanyag-fogyasztás és alacsonyabb motorzaj mellett. A nagyteljesítményű turbófeltöltő segítségünkre van akkor is, ha nagy nyomatékra, vagy ha komoly vonóerőre van szükségünk.

A Kubota M7003 extra nagy üzemanyag és AdBlue tartályokkal van felszerelve, ezek hasznosak a hosszúra nyúlt munkanapokon.

A nagyobb teljesítmény és az alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás érdekében a Kubota optimalizálta motorja teljesítménygörbéjét. Maximális nyomaték 1500 fordulat/percnél és maximális teljesítmény 1900 fordulat/perc sebességnél magasabb teljesítményt jelentenek az egész teljesítménygörbénél, és mindezt akár 7%-kal alacsonyabb fajlagos fogyasztás mellett. Ráadásul ez alacsonyabb zajszinttel, így a vezetési kényelem növekedésével is együtt jár. Az egyrészes motorháztető és könnyen hozzáférhető karbantartási pontok teszik az M7003-ast szervizbarát-traktorrá.

 

 

Fodor Mihály