fbpx

Rendösszevonás szársértés nélkül

Írta: Szerkesztőség - 2016 november 15.

A Pöttinger forradalmi újítása:

A Pöttinger legújabb fejlesztése először teszi lehetővé, hogy a rendeket szársértés nélkül egybevonják: mindez az új keresztirányú behordónak köszönhető, amellyel a rendek a levágás után nyomban egyesülnek.

A fejlesztés alapja a gazdák véleménye volt; egyre nagyobb az igény a költséghatékony, egyszerű rendegyesítés iránt, amely hagyományos hátsó függesztett kaszával is megoldható.

A Pöttinger most valóra váltja ezt az igényt: az új CF (CROSS FLOW) behordó rögtön a termény lekaszálása után egyetlen rendet képez.

NOVACAT 352 CROSS FLOW

A zárt kivitelezésnek köszönhetően nincs termésveszteség. A megtakarítás előnye a gázolajköltségekben is egyértelmű. A Pöttinger a vontatott kaszák vonzó, költséghatékony alternatíváját kínálja. Az új technológia a takarmány minőségére és a talajra egyaránt jó hatással van.

A rendszer rugalmassága egyedülálló: a keresztirányú behordó kézzel nyitható. Így aztán a berendezés ideális azoknak a gazdaságoknak, amelyek csak egyes növények (pl. rozs) esetén igénylik a rendek összevonását.

Egyedülálló meghajtás

A CROSS FLOW meghajtása a külső kaszatárcsákkal, egy második fogaskerékházzal, három ékszíjjal és kettős kardáncsuklóval történik. Egyedi az átlós elhelyezkedésű behordó növekvő sűrűségű csavarmenete. Ennek révén nagy anyagmennyiség mozgatható el az egyik oldalra, az egyforma rendek képzése garantált.

Tiszta munka

Tiszta föld, tiszta takarmány, nulla veszteség – ilyen a tiszta munka. A CROSS FLOW zárt borítása megakadályozza a veszteséget: a lekaszált anyag 100%-a a rendre kerül. A technológia tökéletes, főleg zöldrozs kaszálásakor. Egy további rendfüggöny is kapható keskenyebb rendekhez, szélesebb rendhez pedig elegendő nyitni a burkolaton.

Hatékonyabb betakarítási lánc

A rendek összevonásával nagyban növelhető a teljes betakarítási lánc hatékonysága. A rend még a harmadik, vagy negyedik kaszáláskor is dús és sűrű lesz.

CÍMKÉK pöttinger