fbpx

Multifunkcionális trágyaszóró szőlőben, gyümölcsösben

Írta: Csomor Zsolt - 2021 október 31.

Az idei évtől már a KITE Zrt. portfóliójában is megtalálhatók az ID David munkaeszközei. A spanyol gépgyártó vállalat a szőlő- és gyümölcstermesztő ágazat számára gyárt kiváló minőségű gépeket. A Sótonyban tartott kertészeti gépbemutatón nézhettük meg a cég multifunkcionális trágyaszóróját.

 

Multifunkcionális trágyaszóró
Az ID David trágyaszóró minden funkciója kényelmesen, a traktorfülkéből állítható és vezérelhető

 

Multifunkcionális trágyaszóró

Az ID David trágyaszórója 3 és 10 m3 közötti tartálykapacitással elérhető gép, ami egyaránt alkalmas szerves és műtrágya, valamint szőlőtörköly vagy akár mész kijuttatására is. A rendezvény helyszínét biztosító 7 méteres sortávú meggyültetvényben egy oldalra szórta ki szép, egyenletes elosztásban a szerves trágyát a fák síkjának vonalában. A munkaeszköz a számos kiegészítőnek köszönhetően multifunkcionális.

A szőlők esetében a keskenyebb sortávnak köszönhetően például könnyedén megoldható a kétoldali kijuttatás, de akár repítőtárcsával is elérhető az ID David trágyaszóró.

Saját hidraulika-rendszerének köszönhetően a gép arra is alkalmas, hogy nyitóekével felszerelve közvetlenül juttassuk a talajba a szerves trágyát vagy éppen a granulátumot, amit utána azonnal be is dolgozhatunk, ezzel is jelentősen csökkentve a hatóanyag-veszteséget.

Az ID David trágyaszóró minden funkciója kényelmesen, a traktorfülkéből állítható és vezérelhető, mint például a lehordólánc sebessége és iránya, az oldalra kihordó szalag sebessége vagy akár a hátsó fal működtetése.