fbpx

A Landini REX4-120 GT Roboshift „Dynamic”az Agritechnicán

Írta: Fodor Mihály - 2023 december 17. -Hirdetés

Az Agritechnicán, a Landini a zöld termelékenység kulcselemeként a műszaki újításokra összpontosított.

A Landini, a legújabb termékújdonságokat a stílusos megjelenés érdekében Blue Icon metálkék fényezésben és fekete felnikkel, kerültek kiálltásra, amely egyre inkább a márka védjegyévé válik.

A Landini Farm, az intelligens gazdaságirányítást lehetővé tevő eszköz, amely az agrár-élelmiszeripari ágazat digitalizálására összpontosít, minden Stage V traktoron elérhető lesz, hogy reagáljon az ágazatban kialakulóban lévő trendekre, és versenyelőnyt teremtsen a mezőgazdasági piacon.

A Landini a technológiát és a fenntarthatóságot kéz a kézben viszi, ezért folytatja a villamosítás felé vezető utat a REX4 Full Hybrid koncepcióval, amely traktor elnyerte az Eima 2022 rangos műszaki innovációs díját.

A díjtól a jelölésig: a kiállított modellek között lesz a REX4-120 GT RoboShift Dynamic kivitelben, amely a „Az év traktora 2024” verseny döntőjébe került a Best Of Specialized kategóriában.

Landini

REX4-120 GT Roboshift „Dynamic”

Stage V. fokozatú, Deutz-AG 4 hengeres, 2,9 literes, turbó intercoolerrel és Common Rail elektronikus befecskendezéssel ellátott motorok, amelyek kiváló eredményt adnak a teljesítmény, a nyomatéktartalék és az üzemanyag-fogyasztás tekintetében.

A széria kiemelkedik a magas szintű vonóerővel és a tökéletes menetkomforttal. Ezt a rugózott fülkének és az első tengelykonfigurációnak köszönhetően is sikerült elérni. A sorozat traktorai emellett a motorháztető feltűnő és hatásos újratervezésével, a Full-LED fényszórórendszerrel, a vezérlőergonómiával és új funkciókkal rendelkeznek.

A REX4-120 GT Roboshift Dynamic 48 előre + 16 hátrameneti fokozatot tartalmazó sebességváltóval van felszerelve, elektrohidraulikus hátrameneti váltóval, teljesen automatizált hajtásláncokkal, amelyek könnyen vezérelhetők az ergonomikus és intuitív SmartPilot Plus joystickkal, amely összefoglalja a vezetési és munkaműveletek kezeléséhez szükséges összes kezelőszervet.

A jobb oldali konzolt is újratervezték, áramvonalas megjelenéssel, amely tökéletesen illeszkedik az új, a speciális traktorok kategóriájában első ízben alkalmazott, 16 fokos jobbra fordulással (a legjobb ergonómia, kezelhetőség és kilátás érdekében a hátsó és középen végzett munkáknál) és 8 fokos balra fordulással (a vezetőnek a vezetőfülkébe való be- és kiszálláskor történő kísérése érdekében) ellátott, elforgatható vezetői munkaállomás mozgásvonalához.

Használható a Stop & Action funkció is, amely a fékpedálokra hatva oldja a tengelykapcsolót, ami növeli a vezetési kényelmet.

A Dynamic változat teljes opcionális felszereltséggel lesz elérhető, integrált ADS (Advanced Driving System) rendszerrel, az első tengelyen elhelyezett érzékelőkkel, amelyek garantálják a traktor 100%-os irányítását, különösen meredek terepen, elnyelve a rázkódásokat, és optimalizálva a munkát a szántóföldön és az úton.

Ez az első olyan speciális traktor, amelynek vezetőfülkéje mechanikusan két rugós lengéscsillapítóra van felfüggesztve, ami az állítható hidraulikus rugózással ellátott első tengellyel együtt az osztály szabványait meghaladó kényelmet biztosít.

Technológiai felszereltségben és digitális megoldásokban sincs hiány, mint például az Isobus, Landini Farm, Landini Fleet & Remote Diagnostic Management, valamint az autonóm vezetési rendszerhez való csatlakozás, amely a beépített érzékelők segítségével lehetővé teszi a sorok közötti automatikus párhuzamos haladást.