fbpx

Merlo MM-150 VR eszközszállító traktor

Írta: Szerkesztőség - 2012 március 15.

Amikor a Merlo mérnökei elkezdtek egy eszközszállító traktort tervezni közutak és erdők karbantartására, mindannyian tisztában voltak vele, hogy ez a munka nagyon komoly technológiai kihívást jelent.
Ezek az innovatív, mozgékony és erőteljes, ugyanakkor sokoldalú és nagyon egyszerűen kezelhető gépek mindenféle terepviszony közepette alkalmazhatóak, s olyan vállalkozók is sikerrel használhatják, akik utak és vasutak kezelésével, rendben tartásával is foglalkoznak.
A Merlonál a tervezéstől a gyártásig a legapróbb részletre is aprólékosan ügyelnek. A rendszerek minősége így lesz tökéletes, s ezek az egységek egyúttal a legbarátságtalanabb viszonyok között is helytállnak.

A technológiai „gyöngyszemek” közül az egyik rendkívüli eszközszállító traktor az MM 150 VR, egy olyan erőgép, amely valóban forradalmasította ezt az ágazatot. A gép kitűnő választás azoknak, akiknek kiemelkedő teljesítményre és a munkagép tökéletes irányításának lehetőségére van szükségük. Az oldalsó, teleszkópos kar számára a legmeredekebb lejtő vagy a legmagasabb fa sem jelenthet akadályt, miközben a gépkezelő tökéletesen ura a helyzetnek.

Az új traktorral lehetőség van a felcsatolt munkaeszközök sokoldalúságának maradéktalan kihasználására. Legyen szó kaszáról, többpengés sövénynyíróról, ároktisztító kotró kanálról vagy fatörzsek rakodására szolgáló markolóról, az erőgép vezetőüléséből mind a munkagép, mind
tíz méter sugárban a munkaterület tökéletesen látható. A gépkezelő multifunkciós joystick karral irányíthat minden műveletet.

A hatékony és kényelmes működést a szokatlan formatervezés és az KOMMUNÁLIS GÉPEK egyedülálló ergonómiai megoldások sora szavatolja.
A traktor alváza teljes egészében acélból készült, alul még meg is van erősítve. Elöl felszereltek egy igen sokoldalú hárompontfüggesztőt (különféle erdészeti gépek, kaszák, talajművelő eszközök, hómarók számára), a hátulsó (opcionálisan kapható) függesztőre pedig szinte bármi csatlakoztatható.

Az erőgép sokoldalúságát az első és hátsó mechanikus teljesítményleadó tengely tovább növeli. A négyhengeres, turbófeltöltős, 146 lóerős, common-rail befecskendezésű Deutz motor megfelel az Euro 3 előírásoknak. Állandó négykerékhajtással, hidrosztatikus sebességváltóval és négykerékkormányzással rendelkezik.
A vezetőfülke a legszigorúbb biztonsági követelményeknek is megfelel (pl. az Európa Tanács ROPS/FOPS előírásai); ez szavatolja, hogy a traktor szerkezete borulást és karambolt is kibír.

A kilátás minden irányban tökéletes; az acéltetőn megerősített ablak van, így a munka akkor is biztonságos, ha a teleszkópos karra körfűrészt rögzítenek, magas ágak levágása céljából.
A vezetői kényelem tekintetében nem lehetnek kompromisszumok. A légkondicionáló berendezés és a rugózott vezetőülés a traktor alapfelszerelésének része. Az ülés 45°-kal elforgatható jobbra, így az oldalsó kar használatánál a vezető jobban látja a gép munkáját, és a kezelés ergonómiailag is egyszerűbb.
Erős, könnyen kezelhető, kényelmes és biztonságos: ezek azok a tulajdonságok, amelyek a Merlo eszközszállító traktorját ideálissá teszik mindenféle útkarbantartó és erdészeti munkákhoz.
www.mci.hu

 
CÍMKÉK traktor