fbpx

Új McCormick és Landini-traktorok

Írta: Fodor Mihály - 2021 szeptember 17.

A két márka modellpalettáján három, egyenként 95, 102 és 114 lóerős traktor szerepel, amelyek kétféle konfigurációban kaphatók. A két gyártó új traktorai 3,6 literes, 4 hengeres FPT F36 motorokkal vannak felszerelve, amelyek megfelelnek a Stage V. előírásainak. A gépek ezt a szintet az EGR/DOC/DPF/SCR technológiáknak köszönhetően érik el. A Engine Memo-Switch rendszer lehetővé teszi a motor fordulatszámának tárolását a különböző munkagépekhez. Az új dízelüzemanyag-tartály 135 literes, az AdBlue-tartály pedig 15 literes.

Váltók széles választéka

 

McCormick
A McCormick új Stage V traktorai gazdasági udvarra és szántóföldre egyaránt alkalmasak (© McCormick)

 

A sebességváltókat illetően az ügyfél nyolc különböző konfiguráció közül választhat. A 12 V +12 R Speed-Four sebességváltótól kezdve a mechanikus váltóművel a 48 V + 16 R T-Tronic HML (High-Medium-Low), hidraulikus váltóművel és kúszóművel ellátott változatig. A meredek lejtőkhöz opcióként rögzítőfék is rendelkezésre áll.

A szükséges tapadás érdekében a Twin-Lock rendszer az első és a hátsó differenciálmű egyidejű, integrált zárolását biztosítja. A rendszer automatikusan be- és kikapcsolja a differenciálzárat és a négykerékhajtást.

Az új hidraulikakör akár 82 l/perc áramlási sebességet is lehetővé tesz a fogyasztók számára és 32 l/perc áramlási sebességet biztosít a kormányrásegítéshez.

Az Argo Tractors 6 hidraulikus vezérlőegységgel szereli fel a gépeket: három mechanikus, egy elektronikus és két köztes tengelyvezérlő egységgel. A mellékhajtás alapfelszereltségként két sebességtartományt tartalmaz.

Szép perspektíva

 

Landini
Az Argo Tractors 360°-os körkörös kilátást ígér az új fülkékkel. (© Landini)

 

A gyártó szerint a 4 oszlopos fülke nagy üvegfelületet és így 360°-os körkörös kilátást biztosít. Az átlátszó tetőnyílást úgy tervezték, hogy megkönnyítse a frontrakodó munkáját. Opcióként rugózott fülke és rugózott első tengely is rendelhető.

Az új joystick segíti az elülső rakodó és a powershift lépcsők működtetését. A kormányrendszer egy érintőképernyős kijelzőn keresztül kezelhető. A munkagépek beállítása és vezérlése Isobuson keresztül történik. Az Agro Tractors egy másik kiemelkedő elemként említi a flottakezelő rendszert, amely mind a McCormick, mind a Landini esetében elérhető.