fbpx

Kverneland Group 100% tulajdont szerzett a bálázókat gyártó Gallignani S.p.A gyárban

Írta: Szerkesztőség - 2013 január 16.

Kverneland Group hosszú múltra tekint vissza a mezőgazdasági munkagépek széles termékkörének gyártójaként. A részben tulajdonolt Gallignani S.p.A 100 %-ának felvásárlásával elkötelezte magát további beruházások biztosítására egy versenyképes bálázó termékkör kínálat érdekében.

A Gallignani S.p.A-ban lévő közös vállalati időszakot és az üzem által gyártott bálázók forgalmazásának tapasztalata alapján a Kverneland Group és az IG Holding, amely a Gallignani család tulajdona, örömmel jelentette be, hogy a Kverneland Group megszerezte a teljes irányítást a bálázó gyártó központ (Ravenna, Olaszország) jövőbeli fejlesztése felett. Ez egy fontos lépés a Kverneland Group terveiben a stratégiailag fontos körbálázó és bálacsomagoló termékkör további lehetőségeit kutatva.

A felek aláírták a részvényvásárlási megállapodást és a tranzakció lezárására a közeljövőben sor kerül.

Mr. Ingvald Løyning (CEO) elmondta, hogy a gyártási központ teljes integrációja a Kverneland Group-ba további szinergiákat hoz a gyártás, a minőség és az R&D területén. A bálázógyártásban és értékesítésben szerzett nagy tapasztalatunk biztosítja a termékek teljesítményének és értékének növekedését a partnereink számára.

“Folytatjuk a Gallignani márkát és a nagymúltú hagyományokat illetve a márka megerősítését, együttműködésben a kereskedői hálózattal Olaszországban és az export piacokon. A Group folytatni fogja a körbálázók és bálacsomagolók forgalmazását a saját márkanevei alatt (Kverneland és Vicon), valamint a körbálázókat néhány európai piacon a Massey Ferguson és Fendt márkanevek alatt, az AGCO-val kötött együttműködési megállapodás alapján.”

A Gallignani márka közös tulajdonosa a Kverneland Group és az IG Holding, amelynek tulajdonosa a Gallignani család. A hagyományos kiskocka bálázók gyártása és forgalmazása (amelyek jelenleg Törökországban készülnek) maradnak a Gallignani család tulajdonában, míg a körbálázók és bálacsomagolók tulajdonosa a Kverneland Group lesz.