Kverneland iXdrive S6

– Mert minden növény megérdemli a törődést

A Kverneland piacra dobja az iXdrive S6 önjárópermetezőgép-sorozatát. Az iXdrive HP az alapmodell, az iXdrive HP ECODRIVE pedig a csúcsmodell a sorozatban olyan új funkciókkal, mint a nagyobb teljesítményű EU Stage V motor és az iXfl ow-E fúvókánkénti szakaszolás.

 

iXdrive
Az iXdrive súlypontja alacsonyan található köszönhetően a kompakt kialakításnak

 

KÖNNYŰ HASZNÁLHATÓSÁG MINDEN GAZDÁLKODÓ SZÁMÁRA

A standard változatú gépnél a hajtáslánc egy új dízelmotort és új hidraulikarendszert kapott, ami a rendelkezésre álló teljesítmény hatékonyabb felhasználását eredményezi. Az új motor egy 6 hengeres, 250 Le-s turbófeltöltővel ellátott John Deere motor, ami megfelel az EU Stage V-ös normáknak. Opcióként elérhető 300 Le-s Stage V-ös vagy 250 Le-s Stage II-es (EU-n kívül) motorral is. A hidraulikarendszer fokozatmentes sebességváltoztatásra képes csökkentett motorfordulatszámmal. A legmagasabb ECODRIVE változat esetében a 300 lóerős Stage V-ös motor az alapfelszereltség, amely rendkívül kényelmes, mivel 40 km/h sebességnél csak 1350 1/min fordulatszámon dolgozik. A prémium fülke alapfelszereltségként rendelkezik minden olyan kényelmi funkcióval, ami szükséges egy hosszú, permetezéssel eltöltött napon. Az automata klímaberendezés, az aktív lengéscsillapítással rendelkező bőrülés és a 4. szintű (Level 4) túlnyomásos fülke mind-mind növelik a kezelő kényelmét.

 

iXdrive
Az iXdrive a HSS 24-40 méteres acél vagy a HSA 24-30 méteres alumínium szórókerettel lesz elérhető

 

A gazdálkodók permetezéskor megfelelő időben, a megfelelő mennyiséget minimális átfedéssel szeretnék kijuttatni. Az iXdrive permetezőgép a fúvókánkénti szakaszolással teljesíteni tudja ezeket az elvárásokat. Az automatikus funkciók használatával, mint például a fúvókák GPS alapján történő lekapcsolása és az intuitív kezelhetőség, időt takaríthatunk meg, és kizárjuk a hiba lehetőségét. Az EasySet kezelőpanel tiszta és kényelmes, jól áttekinthető munkaterületet kínál, ahol a szelepek és kapcsolók mind kézre esnek. A szivattyú a gép jobb oldalán található, közvetlenül a tartály fő csonkjánál, így biztosítva rövid tömlőhosszokat és kis mennyiségű maradék permetlevet. Karbantartás esetén a szivattyút könnyen ki lehet csúsztatni a gépen kívüli szervizhelyzetbe, vagy akár teljesen ki lehet szerelni szervizelésre és karbantartásra.

 

John Deere motor
Az új, 6 hengeres, 250 Le-s turbófeltöltővel ellátott EU Stage V-ös John Deere motor

 

STABILITÁS – BIZTONSÁGBAN MUNKA KÖZBEN ÉS A KÖZÚTON

Az iXdrive súlypontja alacsonyan található, köszönhetően a kompakt kialakításnak és annak, hogy a permetlétartály a vázba süllyesztve kapott helyet, az alacsony súlypont nagyobb munkasebességet és biztonságos közlekedést tesz lehetővé. A gép kiválóan használható magas növényállományokban is – háromféle hasmagassággal és különböző nyomtávtartományokkal rendelhető. A hidropneumatikus rugózás nagyfokú kényelmet és kiváló keretstabilitást biztosít. A 3D-s hátsókerék-felfüggesztés jó talajkövető-képességet biztosít, és stabilan tartja a szórókeretet. A megfelelő kormányozhatóságot a 2/4 kerékkormányzás biztosítja, amit kiegészít az ErgoDrive funkció, ezen felül az oldalazó kormányzás is elérhető.

 

INTELLIGENS ELEKTRONIKA – EGYSZERŰ KEZELHETŐSÉG, MEGNÖVELT TELJESÍTMÉNY

Az IsoMatch Tellus Pro és az innovatív iXspray hardver és szoftver kombinációja intuitív érintőképernyővel biztosítja az iXdrive felhasználóbarát működtetését. Az iXspray tele van olyan hasznos funkciókkal, amelyekkel a gépkezelő maximálisan ki tudja használni a munkaidőt és minimalizálhatók a kezelői hibák a nehéz és terhelt permetezési szezonban. A permetezési feladatok előbeállításai és az egyszerűen programozható szórókeret-konfigurációk segítik a kezelő napi munkáját. Az IsoMatch Grip segítségével, egy ujjal kezelhetjük a permetező funkcióit – a kezelő szabadon programozhat 1-44 funkciót 4 üzemmódban.

 

szervizhelyzet
Karbantartás esetén a szivattyút könnyen ki lehet csúsztatni a gépen kívüli szervizhelyzetbe

 

PERMETLÉ-MENEDZSMENT – OPTIMÁLIS NÖVÉNYVÉDELEM

A tartályok, a tömlők, a szelepek és csatlakozók helye úgy lett optimalizálva, hogy a maradék folyadékmennyiség a lehető legcsekélyebb legyen. Az iXdrive alapfelszereltsége az iXclean Pro automata szelepvezérlés és az iXfl ow-E nagynyomású permetlé-cirkulációs rendszer, fúvókánkénti szakaszolással. Ezek a tulajdonságok lehetővé teszik a megfelelő mennyiségű, megfelelő helyre és időben történő permetezést.

 

keretfelfüggesztés
Az iXdrive sorozat lengéscsillapított, paralelogramma keretfelfüggesztéssel van felszerelve

 

PRECÍZIÓS PERMETEZÉS –OPTIMÁLIS SZÓRÓKERET-TELJESÍTMÉNY

Az iXdrive sorozat lengéscsillapított, paralelogramma keretfelfüggesztéssel van felszerelve, amely ötvözi a stabilitást a lágy szórókeret-kiegyensúlyozással, valamint korlátozza a keret függőleges irányú elmozdulását, minimalizálva a permetezési magasság eltéréseket, és biztosítva a megfelelő lefedettséget. Az iXdrive a HSS 24–40 méteres acél vagy a HSA 24–30 méteres alumínium szórókerettel lesz elérhető. A Boom Guide rendszer tökéletes lefedettséget biztosít a nagy pontosságú permetezéshez. Az ultrahangos keretmagasság-vezérlő rendszer tökéletes keretvezetést biztosít különböző és változatos körülmények között, ezáltal könnyítve a kezelő dolgát, aki csak a permetezésre koncentrálhat. A Boom Guide ProActive rendszer proaktívan reagál a permetezőkeret mozgásával a növényzet felett, a talaj felett vagy a Hibrid Üzemmódban (mindkét paramétert fi gyelembe véve). Lehetőség van a 3 érzékelőt 5 érzékelőre kiegészíteni, így nagyobb szórókeretek esetén is biztonságban érezhetjük magunkat, ha akadályokkal teli földön vagy szélsőséges terepviszonyok között kell dolgozni.

 

prémium fülke
A 4. szintű túlnyomásos prémium fülke alapfelszereltségként automata klímaberendezéssel, az aktív lengéscsillapítással rendelkező bőrüléssel van felszerelve

 

KAPCSOLAT – LEGYEN A PERMETEZŐVEL KAPCSOLATBAN!

Az IsoMatch FarmCentre egy fl ottakezelő megoldás, amely az internet segítségével online kapcsolatot biztosít az iXdrive-nak, különböző lehetőséget teremtve az üzemeltető számára. Akár irányítani szeretné fl ottáját, távolról kezelni a feladatokat, akár elemezni a gép adatait, az IsoMatch FarmCentre ezt egy hatékony webalkalmazásban lehetővé teszi, összekapcsolva a munkaeszközöket, traktorokat, terminálokat a felhővel, egyetlen folyamatos adatáramlás és csatlakozás révén.

 

Kverneland sajtóközlemény

 

agrár gép kverneland mezőgazdaság önjáró permetező
..