fbpx

Idén a John Deere 9R és 9RX megújult

Írta: GÉPmax-2021/III. lapszám cikke - 2021 július 11.

A John Deere bevezette a 9R és 9RX szériák új generációját, melynek élén a 691 lóerős 9R 640, illetve a 9RX 640 zászlóshajómodellek állnak.

 

John Deere
Az egyedileg kifejlesztett fülkefelfüggesztési rendszer mellett megújult a fülke is – fotó: https://johndeere.widencollective.com/

 

Az új generáció valamennyi tagja ugyanazt a 13,6 literes John Deere PowerTech motort használja, mint amit az X9 kombájnban alkalmaznak, kivéve a csúcskategóriás 640-es modelleket, amiket továbbra is a bevált 15 literes Cummins motorok hajtanak meg. A HPCR üzemanyag-befecskendező rendszerrel szerelt, hathengeres John Deere motor hatékonyabban működik, és a zajszintje akár 50 százalékkal alacsonyabb. Az egyedileg kifejlesztett fülkefelfüggesztési rendszer mellett megújult a fülke is, melynek tulajdonságai és felszereltsége megegyezik a 2019-ben piacra dobott újgenerációs 7R, illetve 8R sorozatú traktorokéval. Az aktív ülés rendkívül érzékeny elektromos felfüggesztésével elnyeli a függőleges mozgások 90%-át. A John Deere exkluzív HydraCushion elsőtengely-felfüggesztése már elérhető minden 9R sorozatú modellhez, ami még kényelmesebbé teszi a munkát.

 

 

Farkas Imre