fbpx

Kotte szippantók, immár hidraulikusan hajtott tengellyel is

Írta: Farkas Imre - 2020 május 14.

A német Kotte alváztechnika területén a hígtrágya kijuttató kínálatában bővíti a tengelyválasztékot, a BPW AGRO Drive hidraulikus meghajtású futóművel.

Az egyre fokozódó talajvédelmi követelményeknek kíván megfelelni a Kotte, amikor a BPW Agro Drive tengelyekkel bővítette a traktorvontatású hígtrágya kijuttató tartálykocsik specifikációját.

A gyártó sajtóközleménye szerint az hajtott tengelyekkel jelentősen csökken a kijuttató eszközök vonóerő igénye. Mérséklődik vontatásuk során, a szántóterületen a kerékcsúszás, így alacsonyabb költségekkel üzemeltethetők. Stabilabb a haladásuk lejtős területen és emelkedőn felfelé egy kisebb teljesítményű erőgép is biztonságosan dolgozhat velük. Nehezebb terepviszonyok között sem emelkedik a kijuttatási idő.

A Kotte, a traktorvontatású hígtrágya kijuttató tartálykocsik tengelyválasztékát bővítette – fotó: https://www.garant-kotte.de/

A BPW hajtott tengelye, az Agro Drive az összes tengelyfelfüggesztési rendszerrel (laprugós, pneumatikus vagy hidraulikus) kombinálható, valamint a PTG gumiabroncsnyomás-szabályozó rendszer alapkivitelben elérhető hozzá. A kétlépcsős kapcsolható radiális dugattyús meghajtómotorok nagy fordulatszám-tartomány és magas nyomaték elérését teszik lehetővé. Közúton haladva a radiál dugattyús motorok szabadon forognak, aktív vezérlés nélkül, és ezzel energiát takarítanak meg.

 

CÍMKÉK hígtrágya