fbpx

Felfelé bővült az Evers Toric széria

Írta: Farkas Imre - 2022 július 31.

Az Evers Toric rövidtárcsás hígtrágyainjektálók a Toric XL modellekkel bővültek, 12 és 9 méteres munkaszélességben.

A Toric XL 415 cm-es átmérőjű tárcsákkal rendelkezik, melyek 10 cm munkamélységig készítik elő a talajfelszínt. Közvetlenül az első tárcsasor mögé kerül kijuttatásra a hígtrágya, majd a második tárcsasor biztosítja a talajba való bedolgozását. A hígtrágya közvetlenül a talajba történő befecskendezésével csökken a nitrogénveszteség, és nő a tápanyag-hatékonyság.

Az egyedi gumibakos felfüggesztésű tárcsák biztosítják, hogy a tárcsainjektor optimálisan kövesse a talaj kontúrjait. A tárcsa osztástávolság egy sorban 25 cm. A nagy munkaszélességnek köszönhetően a magas területteljesítménnyel rendelkezik.

Evers Toric
Az első tárcsasor mögé kerül kijuttatásra a hígtrágya, majd a második tárcsasor dolgozza a talajba – fotó: https://www.eversagro.com/

A tárcsák intenzív keverőhatása miatt a tárcsás injektor ideális egy menetben hígtrágya és növényi maradványok bedolgozásához, illetve tarlóműveléshez. Az optimális mélységszabályozás érdekében a hígtrágya-bedolgozó támasztókerekekkel és hátsó hengerrel is felszerelhető. A zökkenőmentes és stabil működés érdekében a támasztókerekek, valamint a hátsó futómű hidraulikus felfüggesztéssel rendelkezik.