KITE Zrt.: Az innovációé a főszerep 2019-ben

Az idei AgrárgépShow-n a KITE Zrt. kiállításán nagy hangsúlyt kapott a mezőgazdaságban teret nyerő digitalizáció, a kiállítási terület pedig a KITE Gépéletút szerint került felosztásra.

2019-ben az innováció kapta a főszerepet a budapesti vásárvárosban a KITE Zrt. pavilonjában. A cég tevékenységének szerteágazó bemutatásába minden szinten belefűzték az újdonságok megjelenítését. A legújabb műszaki csodáktól egészen az óránként megjelenő fény- és lézershow-ig minden látványelem azt szolgálta, hogy bemutassák: ma a mezőgazdaság elképzelhetetlen a modern eszközök nélkül.

De nemcsak ezt láthattuk 2019-ben a KITE pavilonjában, hanem egy nagyszerű fogással azt is bemutatták, hogyan gondolkoznak ők komplexen a gépértékesítésről. A KITE Zrt.-nél egy adott gép megvásárlásának útja azzal kezdődik, hogy a gazdálkodó a piac áttekintése után megtalálja az ott fellelhető összes gép közül a számára legmegfelelőbbet. Ezt követően, amennyiben lehetősége nyílik rá, kipróbálja a kiválasztott gépet a KITE Bérgépszolgáltatásával. Majd megvizsgálja a finanszírozási lehetőségeket is a KITE Hiteliroda kínálatából, mielőtt a vásárlás mellett dönt. A történet azonban nem ér véget a gépvásárlással. Fontos mérlegelni azt is, hogy rendelkezésre állnak-e a megvásárolt beruházási eszközhöz képzések, oktatások azért, hogy a gépekből és így a gazdaságából a legtöbbet tudja kihozni; hogy van-e megfelelő szerviz- és alkatrész-ellátás, valamint szükséges-e biztosítással csökkenteni a kockázatot. Előbbi célt a KITE Zrt. Műszaki Igazgatósága, valamint az Alkatrész-kereskedelmi Üzletág kínálata szolgálja, a gazdaságra szabott és a vevő termeléséhez igazított személyes biztosítási ajánlatokat pedig a KITE Alkusz szolgáltatja. Az új gépből pedig idővel használt gép lesz, amelyen ha gyorsan és kényelmesen tud túladni a tulajdonos, úgy ismét belevághat egy újabb gép megvásárlásába. A Gépkereskedelmi Üzletág ebben is a szolgálatukra lesz.

A már évtizedek óta fennálló szolgáltatási rendszer, ami az elmúlt időszakban egészült ki számos új taggal, tökéletesen megbízható hátteret nyújt egy műszaki beruházáshoz. A kiállítási terület felosztása az ezekkel a szolgáltatásokkal kiegészített gépbeszerzés ciklikus folyamatát, az ún. KITE Gépéletutat mintázta.

GÉPKERESKEDELEM

John Deere 5090M és 5100M traktorok egyedi, akciós áron az AgrárgépShow-n

A John Deere immáron több mint 100 éves tapasztalattal rendelkezik a traktorgyártásban. Az ez idő alatt felhalmozódott tapasztalat és innováció ölt testet minden egyes új traktorban. A John Deere portfóliójában egyaránt megtalálhatók az univerzális felhasználású és speciális traktorok, legyen szó szántóföldi növénytermesztésről, kertészetről, szőlészetről, állattartó telepi munkáról vagy akár szállításról. Az AgrárgépShow-n is nagy hangsúly kaptak a traktorok, hiszen mindegyik John Deere-sorozatból állítottak ki egy erőgépet.

Gazdaságra szabott megoldások a KITE Zrt. munkagép-portfóliójából

A KITE Zrt. széles munkagép-portfóliójából mindenki megtalálhatja az igényeihez legjobban illeszkedő munkagépet, legyen szó kis, közepes vagy nagy földterülettel rendelkező gazdaságról. A KITE pavilonjában most a KONGSKILDE magágykészítőket, sorközművelőket, RAUCH műtrágyaszórókat és GASPARDO lazítókat láthattuk.

ÖNTÖZÉS

Új KITE öntöződob

Szántóföldön és kertészetekben egyszerűen használható megoldás a csévélődobos öntözőberendezés. A KITE Zrt. által forgalmazott kisebb teljesítményű gépek 10-15, a közepesek 30-40, míg a nagy teljesítményű gépek 60 hektáros területet is képesek lefedni. Az öntöződobok nagy előnye a kiváló ár-érték arány (hektáronkénti bekerülési értékük alacsony), a mobilitás, a megbízhatóság és az egyszerű használat. Szervizigényük az egyszerű konstrukcióból adódóan minimális. Mobilitásuknak köszönhetően könnyen szállíthatók, és így az öntözési idényen kívül akár a telephelyen is tárolhatók. Az öntöződobok tűzihorganyzással felületkezelt szerkezeteinek köszönhetően teljes védelmet kaptak az időjárás viszontagságaival szemben.

A gépek a könnyebb kezelés és a vízkijuttatás pontosabbá tétele és így az állandó öntözési intenzitás betartása érdekében egyszerűen programozható elektronikus öntözővezérlővel is szerelhetők, mellyel beállítható a csévélési sebesség, valamint lehetőségünk van egy behúzáson belül eltérő sebességek megadására, valamint elő- és utóöntözés beállítására is. A kijelzőről a felcsévéletlen cső hossza és az öntözés várható befejezési ideje is könnyedén leolvasható, és sok más funkciót is itt tudunk programozni. Egyes típusok GSM-kapcsolattal is rendelkezhetnek, melynek segítségével akár telefonról is ellenőrizhető az aktuális csévélési sebesség, a felcsévélt csőhossz és az öntözés befejezésének várható időpontja. Kérésre SMS-értesítést is küld a rendszer csévélési hiba vagy az öntözés leállása esetén.

Beépített hidraulikus kisegítő rendszerek is rendelkezésünkre állnak, mint a hidraulikus első- és hátsó letalpalás, a dobforgatás vagy a vízágyús kocsiemelés. További opcióként kíméletes öntözésleállító szelep és a hígtrágya kijuttatásához szükséges egység is rendelhető, melyek használatával megnövelhető az öntözés hatékonysága, továbbá csökkenthető a munkaerőigény és az áttelepüléshez szükséges idő.

SZERVIZ

John Deere Expert Alert

A jövő szervize a szervizinformatikaAz Expert Alert egy olyan John Deere által fejlesztett és a KITE Zrt. szervize által támogatott digitális analitikai rendszer, amely a mezőgazdasági motoros gépek üzemi paramétereit, hibakódjait elemzi egy folyamatosan optimalizált algoritmus segítségével. Ebből adódóan előre tudja jelezni a várható meghibásodásokat, még mielőtt azok bekövetkeznének. Mindezt a JDLink™ távoli járműfelügyelet eszközrendszerének használatával. A váratlan meghibásodások a szezon kritikus szakaszában, amikor túlterheltség jelentkezik a szervizszolgáltatónál is, komoly problémát és anyagi veszteséget okozhat. Az Expert Alert szolgáltatás igénybevételével az üzemeltető el tudja kerülni a váratlan meghibásodásokat, tervezhetővé válik a gépjavítás, ami csökkenti az üzemeltetési költségeket és növeli a termelékenységet. Az Expert Alert szolgáltatást könynyen és ingyenesen tudjuk aktiválni a MyJohnDeere portálon keresztül a hozzájárulás-kezelő segítségével. Ezáltal engedélyt adunk a hivatalos John Deeremárkaképviselet, a KITE Zrt. szervizének, hogy az adatvédelmi szabályok betartását figyelembe véve előre jelezze a várható meghibásodásokat.

JD Link

Az új JDLink Dashboard megkönnyíti a gép adatainak elérését, megértését és használatát. Lehetővé teszi az üzemeltetők számára, hogy javítsák a gép kihasználtságát, dokumentálják a működési költségeket, ami a termelékenység növeléséhez és ezáltal nyereséghez vezet.

A JDLink Dashboard a legfontosabb gépadatokat a kezdőlapon helyezi el, megjelenítve a kritikus riasztásokat, a zéró aktivitású gépeket, listázza a gépek üresjárati idejét, jelzi a nem megfelelő vagy a gép túlzott kihasználtságát, és még az alacsony üzemanyagszintre is figyelmeztet.

Ebben a webes alkalmazásban a karbantartás-kalkulátor is megújult, ami lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy gyorsan és egyszerűen beállíthassanak gyári vagy egyéni terveket, akár motorüzemórás, akár naptári alapú szervizintervallumokkal, így a berendezések karbantartása kényelmesebbé és követhetővé válik az üzemeltető számára.

A JDLink Dashboard web-böngészők, táblagépek és okostelefonok segítségével is elérhető.


innováció John Deere karbantartás kertészet öntözés traktor