A hónap képe – FIAT Centenario18Red

Vissza a jövőbe

A New Holland ebben az évben ünnepli az első Fiat-traktor megépítésének 100. évfordulóját – az 1919-ben készült 702-es modell jubileumát. Ebből az alkalomból készült a Fiat New Holland koncepciótanulmány. A dizájn egyértelműen a legendás 90-es sorozatra épül, amelyet 1984ben vezetett be a Fiatagri, a 80-as sorozat utódjaként. A Centenario a CNH Industrial Design Center által készített, nem értékesítésre szánt, egyedülálló darab.

A New Holland az évek során a vállalatba beolvasztott márkák hosszú történetére tekinthet vissza, beleértve a Ford korábbi traktorrészlegét is. Aki hiányolja a korábbi Fiat traktorok terrakotta vörös színét, az ezt most különleges fényezésként kaphatja a kiválasztott sorozatokhoz. További információk a Fiat traktorok történetéről ebben a lapszámban a 90. oldaltól találhatók.

OLASZORSZÁG: az ország az európai mezőgazdasági gépgyártás egyik fellegvára. A Fiatagri mellett itt jelentek meg olyan márkák, mint pl. a Same, a Lamborghini traktorok, az Arbos, a Laverda és természetesen nem feledkezhetünk meg a további márkákról, pl. Maschio, Gallignani, ROC, Alpego és mások.

New Holland traktor

Összes rovatunk