fbpx

Nagy kasza lesz: kémvideón kilesték, mit tesztel a Kuhn

Írta: Kohout Zoltán - 2021 szeptember 20.

Egy az interneten keringő videón a Kuhn egy 13 méter széles fűkaszát tesztel. Hivatalos közlés még nincs, de az eszköz iránt vélhetően nagy lesz a kereslet…

 

kuhn kasza

 

Teszten vált láthatóvá

Alighanem egy 13 méter munkaszélességű pillangókaszát tesztel a neves Kuhn azon a kiszivárgott videón, ami a prototípust ábrázolja. A videó alapján a hátsó kaszák egy kerék tengelyre vannak felszerelve – s mindez vélhetően egy teszt részeként vált láthatóvá. A Profi német szakfolyóirat munkatársai által közzétett videóban egy dombvidéki tájat Kuhn front függesztésű kaszával és két, széles Kuhn hátsó kaszával vágnak éppen, amelyek kerekeken futnak.  A prototípusú fűkasza szállítószalagjai azonnal rendre rakják le a lenyírt szénát.

kuhn kasza

 

Széles lesz a piac is

A hírt továbbító Trekker mezőgazdasági gépészeti folyóirat egyelőre nem kapott hivatalos tájékoztatást a Kuhn holland importőrétől arról, mikor vezetik piacra az eszközt. Annyit viszont megtudott, hogy biztos és széles piaccal kalkulálnak. Különösen olyan a szabályozott forgalmú gazdaságoknál, ahol egyre népszerűbb az olyan eljárás, amikor minden műveletet azonos munkaszélességgel és rögzített művelőutakon hajtanak végre.