fbpx

Benzines és akkumulátoros szegmensben is nő a forgalom

Írta: Barna Ferenc - 2021 szeptember 20.

Az előző év hasonló időszakához képest a STIHL eladások minden kontinensen nőttek mind a benzines, mind pedig az akkumulátoros szegmensben – értékelték ez év eredményeit a STIHL Nemzetközi Médianapon.

 

Benzines és akkumulátoros gépek a STIHL-től
Népszerűek a STIHL termékek (Fotó: STIHL)

 

A STIHL Vállalatcsoport folytatja a tavalyi pénzügyi évben mutatott növekedését

A forgalom a 2021-es év január és augusztus közötti időszakában elérte a 3,51 milliárd €-t. Ez 11,7%-os növekedést jelent az előző év hasonló időszakához képest, mely az árfolyamváltozásokkal kiigazítva 15,4%.

„Az eladott darabszám és az árbevétel tekintetében is minden termékcsoportban lényegesen meghaladtuk az előző év mutatóit, felülteljesítve a terveinket. Ezt a magasszintű elkötelezettség, a munkavállalóink rugalmassága, valamint a gyártás, az értékesítés és a logisztika előremutató tervezése tette lehetővé – bár a nyersanyagok szűkössége, a beszállítók és a STIHL gyártási kapacitásainak csökkenése, továbbá a korlátozott szállítási feltételek jelentős zavarokat okoztak az ellátási láncban. Ha nem lettek volna ezek a nehézségek, még több terméket gyárthattunk és értékesíthettünk volna” – nyilatkozta Dr. Bertram Kandziora, a STIHL igazgatótanácsának elnöke a vállalat sajtótájékoztatóján.

 

Népszerűek a STIHL termékek

„Legyen szó az erdőgazdálkodás, a kertészet vagy a tájépítés szakembereiről, önkormányzatokról, közútkezelőkről vagy akár magánfelhasználókról, akik a járvány idején több időt töltöttek el saját kertjükben és otthonukban: a STIHL termékek megkönnyítik számukra a természetben végzett munkát” – mondta az igazgatótanácsának elnöke, majd megemlített pár népszerű terméket:

  • STIHL iMOW robotfűnyírók;
  • STIHL GTA 26 akkumulátoros ágvágó;
  • magánfelhasználóknak szánt benzines motorfűrészek és kaszák;
  • STIHL HLA 135 akkumulátoros magassági sövényvágó;
  • STIHL FSA 135 akkumulátoros kasza.

„Ebben az évben is nagy volt az érdeklődés az akkumulátoros termékek iránt, de örvendetes, hogy a benzines és elektromos termékek esetében is kétszámjegyű volt a százalékos növekedés. Ez azt mutatja, hogy a STIHL továbbra is erős a benzines szegmensben, de egyre meghatározóbb szereplővé válik az akkumulátoros gépek piacán is” – hangsúlyozta Dr. Kandziora.

A vállalat továbbra is küszködik az ellátási láncok megszakadásának globális problémájával, valamint a nyersanyagok és alkatrészek hiányával, ettől függetlenül a lemaradás behozza a STIHL – Dr. Kandziora ígérete szerint.

 

Benzines és akkumulátoros gépek a STIHL-től
Professzionális és magánfelhasználóknak egyaránt van ajánlat (Fotó: STIHL)

 

2023 elején nyílik a waiblingeni STIHL Világ

A STIHL jelenleg korszerűsíti és bővíti waiblingeni székhelyét. Itt épül a jövőbeli épületegyüttes zászlóshajója a STIHL Világ. A háromszintes központ 2023 elején nyílik meg és amellett, hogy bemutatja magának a vállalatnak és termékeinek a történelmét, egyben tudásplatformot is biztosít a látogatóknak a fákról és az erdőkről.

Norbert Pick, a STIHL igazgatótanácsának marketingért és értékesítésért felelős tagja, egy virtuális barangolás keretén belül mutatta be az új épületet a Nemzetközi Médianapon és hangsúlyozta: „A STIHL Világ minden része lehetőséget teremt a felhasználóinknak, rajongóinknak és mindenkinek, aki egy kicsit is érdeklődik irántunk, hogy egy egyszerre szórakoztató és informatív élmény során tapasztalhassa meg a STIHL világát. Biztos vagyok benne, hogy ez megerősíti a STIHL iránti márkahűséget.”

 

STIHL világújdonságok a benzines és akkumulátoros termékek területén

A Nemzetközi Médianap keretén belül a STIHL olyan innovációkat és termékújdonságokat mutatott be, amelyek megkönnyítik a természetben és a természettel végzett munkát mind a professzionális, mind pedig a magánfelhasználók számára. Csak az akkumulátoros gépek szegmensén belül tíz új terméket mutatott be a vállalat.

 

Benzines és akkumulátoros gépek a STIHL-től
Globálisan nagy az igény, a vállalat igyekszik kielégíteni (Fotó: STIHL)

 

Ezekből pár innovatív megoldás a profiknak:

  • STIHL MSA 300 motorfűrész a piacon jelenleg elérhető legerősebb akkumulátoros motorfűrész;
  • STIHL BGA 300 az első háton hordozható akkumulátoros fúvógép a STIHL termékpalettáján;
  • STIHL MSA 220 T fagondozó fűrész a legerősebb modell a STIHL akkumulátoros fagondozó fűrészei közül;
  • mobil bottTainer szállító- és töltődoboz, az új STIHL AL 301-4 multifunkciós töltőkészülékkel együtt akár 28 akkumulátor töltését teszi.

 

Benzines és akkumulátoros gépek a STIHL-től
Az akkumulátoros moduláris rendszer biztosítja a folyamatos működtetést (Fotó: STIHL)

 

STIHL a benzines motorfűrész szegmensben

A STIHL Hexa vágórendszerrel a vállalat világújdonságot dob piacra, amely a professzionális munkálatokra szánt 3/8“-os Rapid Hexa fűrészláncból, valamint a Hexa reszelőből áll és gyors, precíz láncélezést tesz lehetővé.

Az új lánc vágási teljesítménye egy 3/8“-os Rapid Super lánc teljesítményéhez képest akár 10%-kal is nagyobb lehet.

A termékportfólió kiegészül a magánfelhasználók számára kifejlesztett STIHL MS 162 belépő szintű benzines motorfűrésszel, amely könnyen kezelhető és kedvező ár-teljesítmény arány jellemzi.

 

Forrás: STIHL, Sajtóközlemény