Rugós boronával, illetve kapával kombinált henger

A német Baarck új henger kombinációt mutatott be. Az ACKER-ASS hengercsalád különlegessége a kiegészítő művelőelemekben rejlik.

Ami magát a hengert illeti, lehet Cambridge típusú, Crosskill, vagy gumihenger, abroncshenger vagy ékgyűrűs Packer profilú változat is. Az ACKER-ASS hengerszéria tagjai 3–12,3 m munkaszélességben kaphatók.

 

baarck henger
Az ACKER-ASS WZ verziója négysoros rugós boronafésűvel van felszerelve – fotó: https://www.baarck-technik.de/

 

Többféle kombinációban

Az ACKER-ASS WZ verziója négysoros rugós boronafésűvel van felszerelve. A borona keret paralelogrammára van felfüggesztve, amely mindig garantálja annak jó nyomását a talajra. A rugós boronafogak talajra gyakorolt nyomása hidraulikusan állítható a traktor fülkéjéből. A borona fogainak hossza 66 cm, vastagsága 13 mm, távolságuk 10 cm, a munkamélység – a talaj típusától függően – legfeljebb 5 cm, általában 2-3 cm. Aprómagvető egységgel is kiegészíthető és mellső rugós simítóval kombinálható.

 

baarck henger
Az ACKER-ASS WS típusváltozat mellső rugóskapás művelőegységgel van kombinálva – fotó: https://www.baarck-technik.de/

 

Az ACKER-ASS WS típusváltozat mellső rugóskapás művelőegységgel kombinált, amelynek keretfelfüggesztése megegyezik a fent említett megoldással, kapái három sorban végzik a művelést. Ezzel a kombinációval, megfelelő hengerválasztással, hatékonyan alkalmazható tavaszi szántáselmunkálásra, de könnyebb szerkezetű talajokon magágykészítésre is.

agrár baarck borona cambridge Crosskill henger mezőgazdaság talajművelés