Szerencséd volt, ha múlt héten nem tankoltál

Múlt héten benzináremelés volt, most kompenzálják: 4 Ft-tal lesz olcsóbb. Szerdától csökken a gázolaj ára is, ott meg kell elégednünk a 3 Ft-os áreséssel. Ennek megfelelően a 95-ös benzin átlagára 420 Ft/liter, a gázolajé 416 Ft/liter körül lesz a hazai kutakon.

 

Érdemes odafigyelni, hogy hol tankolunk, mert megközelíti a 100 Ft-ot a legalacsonyabb és a legmagasabb üzemanyagár közti különbség.

 

Üzemanyagárak csökkenek, örülnek a mezőgazdasági termelők
Változnak az árak a töltőállomásokon most is, de nem a múlt héten alkalmazott képletet alkalmazzák, csökken a benzin és a gázolaj ára is (fotó: Barna Ferenc)

 

A 95-ös benzin jelenleg az alábbi árjellemzőkkel bír:

  • minimum ár – 392,0 Ft/liter;
  • maximum ár – 481,9 Ft/liter.

A gázolaj az alábbi árjellemzőkkel bír:

  • minimum ár – 382,0 Ft/liter;
  • maximum ár – 483,9 Ft/liter.

 

A belföldi kiskereskedelmi forgalom még mindig nem érte el a járvány előtti időszak mutatóit. A múlt héten a forint erősödött, a nyersolaj ára kicsit csökkent. Mindezeknek köszönhető a szerdai árcsökkentés.

 

Üzemanyagárak csökkenek, örülnek a mezőgazdasági termelők
A 2019-es kiskereskedelmi forgalom még mindig magasabb, mint az ez évi (Kép: MTI)

 

Utoljára egy hete változtak az üzemanyagárak, akkor a benzin emelkedett, a gázolaj csökkent. A járványok sújtotta mezőgazdasági termelőknek és a gazdaság többi szereplőinek szükség is van egy kis „támogatásra”.

 

Forrás: holtankoljak.hu

 

benzin erőgép gázolaj gép mezőgazdaság múlt héten nyári nyersolajár olajár prémium tankolás technika téli traktor üzemanyagár üzemanyagár-emelés visszatérítés