fbpx

A HARDI felkészülten várja a gazdákat

Írta: GÉPmax-2021/IV. lapszám cikke - 2021 július 30.

A közelmúltban online-sajtótájékoztatón ismertette a HARDI a korábban megjelent precíziós és kertészeti gazdálkodást célzó, támogatásokban részvevő permetezőgépeinek legfontosabb paramétereit.

 

Hardi Navigator
Egyedülálló kampányt indít a HARDI

 

Villám Ferenc, a HARDI regionális exportvezetője köszöntője után megemlítette, hogy a közelmúltban kiírt pályázatok kapcsán egyedülálló kampányt indítanak kereskedőik segítségével. A forgalmazók már felkészülten, minden információval rendelkezve várják az érdeklődő gazdálkodókat. A mostani világgazdasági, és az idei évben a szektorban is tapasztalt világszintű ellátási problémák miatt véleménye szerint érdemes a gazdáknak még idejében gondoskodni a számukra megfelelő HARDI permetezőgépek beszerzéséről.

Czene Máté, a HARDI magyarországi értékesítési vezetője mutatta be a precíziós- és kertészeti növényvédelmi gazdálkodást segítő termékeket.

A Master az egyetlen, légzsákkal is rendelhető, függesztett HARDI permetezőgép. Megújult külső dizájn kapott, és egyszerűbb, komfortosabb lett a kezelése. Soros porttal is rendelkezik, így a precíziós támogatásban pályázható. PRO kerettel erős, egyszerű és stabil (12, 15 és 18 m), kertészeti művelésre kifejezetten alkalmas. AIR STREAM szórókerettel, légzsákos rendszerrel jobb sodródásszabályozás érhető el.

A HARDI kampányán belül elérhető lesz a PrimeFlow (keringetőrendszer) és az AutoNozzleControl (fúvókánkénti automatikus szakaszolás) is a MEGA gépekhez. A permetezőt SmartCom-rendszerrel szerelik, teljes ISOBUS kompatibilitás jellemzi (precíziós támogatásban pályázható). Kétféle szórókeretet használhatnak: a PRO keretek kompakt, függőleges csukású keretek, 15–18 m között; míg a VPZ keretek – a rácsos szerkezetnek köszönhetően – erős és merev keretek, 20–28 m közötti mérettartományban.

Kiemelt gyári kedvezményben részesülnek a forgalmazók a Ranger típusnál, amelynek tartálymérete 2 500 l, és nagy, szabad hasmagassággal rendelkezik. Vezérlőegysége a HC 5500, a legtöbb GPS-vevővel kompatibilis, így ezek valamelyikével kiegészítve elérhető az automata szakaszolás is. Soros porttal rendelkezik, így a precíziós támogatásban pályázható. A nyomtáv 1,5 és 2 m között állítható, egyszerű és erős EAGLE szórókeretekkel rendelkezik.

A NAVIGATOR DELTA CLASSIC az igazi vontatott HARDI klasszikus. Kompakt, korszerű, de egyszerűbb kivitellel rendelkezik, tartálya 3 000/4 000 l kapacitású lehet. Fix vagy IntelliTrack kormányzással rendelhető. DELTA keretrendszere (18–20–21–24 m) stabil, egyszerű, és nagyon megbízható háromdimenziós kompakt szórókeret, ami precíz kijuttatást garantál. Használható automatikus szakaszvezérléssel (AutoSectionControl) is. Vezérlőegysége HC5500, HC6500, HC8600 vagy ISOBUS, így precíziós támogatásra pályázható.

 

Hardi Navigator

 

A NAVIGATOR DELTA FORCE ultrahangos keretszabályozással és fúvókánkénti szakaszolással (AutoNozzleControl) is elérhető. Tartálytérfogata 3 000/4 000/5 000/6 000 l között választható, DynamicFluid4 folyadékrendszere precíz kijuttatást garantált. IntelliTrack kormányzással rendelkezik, nyomtávja 1,5–2,25 m között állítható. Hidraulikus lengéscsillapítás opcióként elérhető a permetezőgéphez.

 

Hardi Commander

 

A COMMANDER a legnagyobb és legkiemelkedőbb vontatott precíziós HARDI permetezőgép a piacon. Tartálytérfogata 3 300/4 500/5 500/7 000 l között választható. TWIN FORCE levegőrásegítéses szórókeretekkel rendelhető, 18–36 m szélességben, akár fúvókánkénti (SingleNozzleControl) szabályozással is, 1,8–2,25 m közötti állítható nyomtávval. Opcióként SafeTrack nyomkövetés is választható hozzá, mellyel a permetezőgép mindig párhuzamosan halad a növényzettel, így biztosítva a pontos nyomkövetést és a tökéletes szórásképet is.

 

Hardi Alpha

 

Az ALPHA a piacon elérhető egyetlen önjáró permetezőgép, valós és egyben hatékony légzsákos (TWIN FORCE) elsodródás-szabályozással és fúvókánkénti szakaszolással. Szabad hasmagassága 175 cm, nyomtávja alapfelszereltségben mechanikusan, de opcionálisan hidraulikusan is állítható 180–280 cm és 220–320 cm között. DELTA FORCE (24–39 m) és TWIN FORCE: 24–36 m szórókeretekkel rendelkezik. Tartálytérfogata 4 200/5 100 l között választható, HC 9600, HC 9700 vagy más ISOBUS vezérlőegységekkel.

A bizonyított és jól bevált HARDI szabadalom, a precíziós TWIN FORCE rendszer elérhető az ALPHA és COMMANDER permetezőgépeken, az idei szezontól kezdve, már fúvókánkénti szakaszolással is. Valós idejű, szabályozható levegőszállítással, hidraulikus meghajtású ventilátorokkal, optimalizált permetezési kapacitással, precíz, célzott kijuttatással rendelkezik, még igazán szeles időben is.

 

Fodor Mihály