fbpx

Hardi Navigator Echo 3000

Írta: Szerkesztőség - 2016 január 15.

Idén utoljára rendelhető NAVIGATOR permetezőgép, hagyományos folyadékszabályozási rendszerrel, az ECHO-kampány keretében.

A HARDI NAVIGATOR vontatott szántóföldi permetezőgép nem csak hazánkban, de Európában is az egyik legkedveltebb szántóföldi permetezőgép. A HARDI forradalmi folyadékszabályzó rendszere, a DynamicFluid4 tavalyi hazai megjelenése óta várható volt, hogy 2016-tól Magyarországon – a többi európai országhoz hasonlóan – sem lesz elérhető a NAVIGATOR a korábbi szabályzórendszerrel.

Már tradíciónak mondható a Hardinál, hogy egy új termék megjelenésekor még egy utolsó kampány keretében lehetőséget biztosít a termelők részére a már jól ismert, bizonyított technika elérésére. Ez aktuálisan a NAVIGATOR ECHO-kivitel, ahol egy limitált darabszámban elérhető egyedi felszereltségcsomag jelent meg, kifejezetten azok számára, akik nagy teljesítményt és megbízható, ismert műszaki megoldásokat keresnek.

A NAVIGATOR ECHO erősített szerkezete a nagysebességű növényvédelmi kezelésre és a legnagyobb igénybevételt jelentő szántóföldi és közút viszonyokra lett tervezve, opcionálisan a beszerzés utáni években is bővíthető műszaki tartalommal.

Folyadékrendszer

Annak érdekében, hogy nagy folyadékmennyiséget tudjon kezelni minimális nyomásveszteség mellett, a NAVIGATOR ECHO-t nagy méretek jellemzik az összes szelep, cső és szűrő vonatkozásában. A permetezőgép munkamenetéhez, feltöltéséhez és öblítéséhez szükséges valamennyi elsődleges funkciót a munkazóna közepén elhelyezett, mindössze két kezelőkar működteti. A könnyen érhető szimbólumokkal jelölt, logikusan elrendezett szelepműködtető karok jóvoltából a rendszer rendkívül egyszerűen kezelhető, és jelentősen lerövidíti a permetezőgép beállításához és működtetéséhez szükséges időt.

Auto Track kormányzás

Ez a csúcsminőségű kormányzott vonórúd szűk fordulási sugarat biztosít. A fejlett elektronika, a proporcionális szelep és a két nagyméretű hidraulikus munkahenger kombinációja biztonságos és pontos nyomvonalkövetést biztosít, felhasználóbarát kezelhetőséggel.

Az Auto Track integrált biztonsági funkcióval van felszerelve, amely megakadályozza, hogy a munkahengerek az adott fordulási sugárhoz viszonyítva túl nagy haladási sebességnél kormányozzák a vonórudat. A vezérlőegység folyamatosan figyeli a haladási sebességet és a bekormányzási szöget, annak érdekében, hogy ne történjen kormányzás akkor, amikor az nem biztonságos. Ha a traktorkezelő pl. 15 km/h sebességnél próbál meg 90° fokos fordulót végrehajtani, akkor az AutoTrack rendszer automatikusan feldolgozza az adatokat, és egyenesbe kormányozza a vonórudat, hogy megelőzze a borulást.

DELTA szórókeret

Az európai felhasználók által leggyakrabban választott kompakt, nagyteljesítményű szórókeret egyedülálló, 100 cm szélességű központi függesztéssel rendelkezik, a legbiztonságosabb szórókeret-függesztést garantálva a kategóriában. Az egyedülálló lengéscsillapító rendszerének köszönhetően nagy sebesség mellett is kiválóan teljesít.

AutoSlant

– automata szórókeretmagasság- szabályozás

A HARDI automata magasságszabályozás rendszere elektrohidraulikusan vezérli a szórókeretet. Ez jelentősen megkönnyíti a gépkezelő munkáját, ami hatékonyabb permetezést eredményez. A rendszer robusztus és precíz ultrahangos szenzorokkal dolgozik, és különleges jellemzője, hogy talajfelszín, növénylombozat, vagy hibrid üzemmód választható.

SprayRover 570

A SprayRover 570 egy különálló automata szórókeretszakasz-vezérlő rendszer, amely a HC 5500 vezérlőegységgel kombinálva működik. Az 5,7” collos (14,5 cm) színes érintőképernyő 2D és 3D grafikával egyaránt használható, ezzel együtt pedig öt különböző üzemmódban alkalmazható sorvezetéshez. A HARDI SprayRover 570 antennával is fel van szerelve, amely az ingyenes és a normál szántóföldi viszonyokhoz megfelelő EGNOS/WAAS jelek vételére alkalmas. Opcionálisan egy nagyobb teljesítményű RXA-30 antenna is rendelhető dombos terepre.

Villám Ferenc

CÍMKÉK hardi