fbpx

GÉPmax – 2016-01 – január

Írta: Szerkesztőség - 2016 január 20.

Kedves Olvasó!

A múlt év végén, illetve most, januárban a gépforgalmazó cégek képviselőivel beszélgetve kettős kép bontakozik ki az idei esztendő lehetőségeit latolgatva. Nagy szórást mutatnak ugyanis a 2015-ös számok, hisz van olyan cég, ahol a visszaesés 40%-os volt, többen viszont rekordévet tudnak maguk mögött. Az idei indulásnál is volt, aki csöndes évkezdetről és nehezen csordogáló bevételekről panaszkodott, míg másnál egymásnak adják a vevők, érdeklődők a kilincset – ugyanebben a szegmensben.

Vegyes tehát a kép, de az biztos, hogy a soron következő AGROmashEXPO és Agrárgépshow szakkiállítás mindenkinek jó lehetőséget nyújt majd a bemutatkozásra, jobb esetben a tavaszi forgalom fellendítésére. A budapesti Hungexpo területén január 27-30. között megrendezésre kerülő seregszemle az elmúlt pár év gyakorlatához híven már teltházas, így aki kiállítóként időben tudott helyet biztosítani magának, kiemelt figyelemmel várhatja a több tízezer érdeklődőt, és ezzel párhuzamosan a tavaly már többször beharangozott támogatási projektek indulását is. Mert bizony ezek a lehetséges igénybe vehető források alapjaiban „rángatják dróton” a piacot, a maguk összes negatív, s ha valóban indulnak, pozitív hatásával.

Lapunk friss számában értelemszerűen nagyobb teret szenteltünk mi is a szezonnyitó rendezvénynek. A termékverseny díjazottjairól szóló cikkel, valamint a részletes programmal igyekszünk a kiállítás megtekintéséhez kedvet ébreszteni, és természetesen több olyan gépről is olvashatnak, amelyikkel valamelyik standon majd „élőben” is találkozhatnak.

Természetesen mi is ott leszünk, várjuk az Önök megtisztelő látogatását a G pavilon 503/B standján. A gyűjtők akár egy-két régebbi számot is megszerezhetnek nálunk, s azok, akik helyben fizetnek elő, egy kiállítási akció keretén belül akár értékes nyereményekkel is gazdagodhatnak majd. Várjuk Önöket!

Találkozásunkig természetesen sok érdekes és hasznos információt, tesztet, gépbemutatót, ismertetőt találnak itt következő 68 oldalunkon. Ezek áttanulmányozása, remélem, hasznos időtöltésnek bizonyul! Mindezek mellett sikeres 2016-os esztendőt kívánok olvasóinknak!

Üdvözlettel:Fodor Mihály főszerkesztő

CÍMKÉK