fbpx

HARDI ALPHA evo önjáró permetezőgép – elérhető luxus

Írta: Szerkesztőség - 2015 szeptember 16.

Napjainkban egyre több gazdaság tulajdonosa játszik el a gondolattal, hogy érdemes lenne e nagyobbat lépni a növényvédelmi gépesítésben? Érdemes-e a kiszolgált vontatott vegyszerezőjét egy önjáró gépre cserélnie?

Körülnézve a piacon a nagy teljesítményű piacvezető gépek árfekvése riasztó lehet, hiszen egy ilyen beruházás napjainkban már a százmillió forintos nettó értékhez közelít. De az ár mellett technológiai kérdések is felmerülhetnek bennünk a nagy sebességű minőségi növényvédelemmel, vagy akár a masszív gépek okozta esetenként akár 12 tonna feletti talajterheléssel kapcsolatban.

Aki a fentiek közül bármelyik okból kisebb géppel lépne át az önjáró- tulajdonosok táborába, azok számára az egyik optimális alternatíva a HARDI ALPHA evo önjáró permetezőgép, amely elegendő hasmagassággal, megfelelő teljesítménnyel és precíz kijuttatással, valamint – nem utolsósorban – kis talajterheléssel biztosít alternatívát a nagy teljesítményű növényvédelemre.

Az alapértékek

A Hardi önjárópermetezőgép-családja folyamatos műszaki újítások színtere. A magyar piacon az áttörést az ALPHA evo XL pontosan egy évvel ezelőtti bemutatása jelentette. Ez a gép a hazai igényeknek megfelelően már 1,75 m szabad hasmagasság mellett akár 3,33 m széles nyomtávval is rendelkezhet. A megnövelt teljesítményű hidrosztatikus hajtás a közúton, a növelt nyomaték és a hidraulikus differenciálás pedig a szántóföldön nyújt jelentős segítséget. Emellett az új 245 LE-s, DEUTZ Tier IIIB motorokkal szerelt ALPHA evo kiemelkedő súly/lóerő arányt biztosít munkavégzés közben.

Értéknövelő tényezők

A hazai gazdaságokban dolgozó gépek szinte kivétel nélkül TWIN FORCE levegőrásegítéses rendszerrel permeteznek. A légzsákos technológiána köszönhetően növelhető a haladási sebesség, nő a permetezéssel tölthető idő, csökken az elsodródás. De nem nő a növényvédőszer-felhasználás, az extra kezelések száma, és így nem nő a növényvédelemre fordított költség sem. Különösen akkor, ha figyelembe vesszük az Alpha evo alapfelszereltségében megtalálható automata GPS sorvezetéssel dolgozó szakaszvezérlést is, amelynek elektromos jele alapján a DynamicFluid4 szabályzórendszer biztosítja az azonnali dózisszabályozást, az aktív keretszakaszok számától függően.

Elérhető luxus

A Hardi korábbi önjáró gépe, az ALPHA Plus kora egyik legnépszerűbb hidas permetezője volt, amelyből napjainkban is közel 50 gép teljesít aktív szolgálatot hazánkban. Ezt a megbízhatóságot átörökítve a HARDI kiforrott technikát biztosít elérhető áron, alapfelszereltségben olyan egységekkel, amelyek az ALPHA evót csúcskategóriás eszközzé teszik.

[wcm-show id=106860]