fbpx

HARDI AEON CENTURAline

Írta: GÉPmax-2023/III. lapszám cikke - 2023 május 25.

A permetezőgépek legújabb innovációval

A vadonatúj HARDI AEON CENTURAline egy csúcstechnológiás permetezőgép, amelyet a lean farming elvei vezérelnek – kevesebbel többet elérni. A Hardi a legmodernebb technológiát és a legújabb automatizálási megoldásokat alkalmazta, hogy a gazdálkodók növelhessék a termelékenységet, miközben csökkentik a pazarlást.

HARDI

Az AEON CENTURAline-t a felhasználóbarát és biztonságos használatot szem előtt tartva tervezték. Tartósságra tervezett, de a megjelenése kompromisszummentes. A gép karcsú és dinamikus körvonalai egy újonnan kifejlesztett alvázat és egy egyedi tartálykialakítást rejtenek a maximális stabilitás érdekében.

Az AEON CENTURAline tökéletes nyomkövetést, teljes felfüggesztést és teljesen távvezérelhető permetezőrendszert kínál. Ezt kombinálja a hihetetlenül gyors folyadékszabályozással, a nyomás alatti szórókeret-keringetéssel és a kivételes szórókeret-kezelő rendszerrel. Az eredmény a kiemelkedő szórókeret-stabilitás, a permetezési pontosság és az elsodródás szabályozása. A megfelelő mennyiséget a megfelelő helyen, a megfelelő időben történő kijuttatásra irányuló törekvésben mára már az adatok vezérelnek minket, és az AEON CENTURAline a legmodernebb csatlakozási lehetőségeket kínálja a táblatérképezéshez és a távdiagnosztikához.

COMFORTTRACK KERÉKKORMÁNYZÁS

A ComfortTrack kerékkormányzással felszerelt AEON CENTURAline mindig a traktor hátsó kerekeit követi, még szűk kanyarokban is, így elkerülhető a felesleges taposás. A permetezőgép kompakt kialakítása nagy, 27°-os kormányzási szöget tesz lehetővé. A ComfortTrack és a teljes felfüggesztés kombinációja biztosítja a kis, mindössze 6,3 m-es fordulási sugarat, valamint a tökéletes kerethelyzetet, még a fordulókban történő kanyarodáskor is.

A ComfortTrack a kerekeket forgatja, nem a tengelyt, és a hosszú sárvédők követik a kerekeket, így a fúvókák száraz és nedves körülmények között is tiszták maradnak. Az AEON CENTURAline lehetővé teszi a nagy átmérőjű kerekek használatát, széles keréknyomokkal a jobb teherelosztás és a talaj kisebb tömörítése érdekében. Az 520/85R46 méretű gumiabroncsokkal a tengelytáv 81 cm.

HARDI PULSESYSTEM

Teljes integráció a HARDI TWIN rendszerrel

A HARDI PulseSystem a TWIN rendszerrel együtt, amely már most is a legjobb elsodródáscsökkentési és behatolási jellemzőkkel rendelkezik. A HARDI két innovatív elsodródáscsökkentő technológia kombinálásával olyan kijuttatási rendszert fejlesztett ki, amely a piacon a legkevesebb elsodródást eredményezheti.

Széles átfolyási mennyiség egy fúvókamérettel

A fúvókák nyitásával és zárásával a HARDI PulseSystem 30-100% közötti értékeken képes nyitva tartani a fúvókákat azonos nyomás mellett, miközben biztosítja, hogy a cseppméret ne változzon. Ezért ugyanaz a fúvóka többféle kijuttatási sebességnél is használható.

Ugyanakkor az elsodródás minimálisra csökken, miközben az áramlási sebesség optimalizálódik, mivel a kiválasztott cseppméret megtartható – ellentétben a hagyományos rendszerrel, ahol annál nagyobb lesz az elsodródás, minél több folyadékot próbálnak átpréselni a fúvókákon.

A CurveControl funkciónak köszönhetően a felhasználó vegyszert takaríthat meg, és a környezetterhelés csökken a sok fordulóval rendelkező földeken, illetve a különböző akadályok körüli permetezéskor. Itt minimális mennyiségű permetlé kerül a belső szakaszokra, és teljes az áramlás, ahol a szórókeret gyorsabban mozog – például a külső szakaszoknál. Ez automatikusan megakadályozza a túl- és aluladagolást.

A fúvókák egyenkénti automatikus be- és kikapcsolása

Ezen kívül mind a 72 fúvóka vezérlése a PulseSystem rendszer fúvókánkénti be/ki kapcsolásával működik a 36 m-es szórókeretnél. Ez történhet például egy digitális táblatérkép segítségével. Így a teljes szántóföldi térkép határozza meg, hogy mennyi növényvédő szert kell kijuttatni – és akár 90%-os megtakarítás is elérhető, ha csak a feltérképezett kártevőkkel rendelkező területeket kezelik a szántóföldön.

A gép megtekinthető lesz a NAK-show-n, további információk itt találhatók: https://hardi.com/hu.

Összeállította: FM