GÜTTLER SuperMaxx BIO

A Güttler SuperMaxx® termékcsalád mind felépítésében, valamint a különböző technológiák alkalmazhatóságában (tavaszi, nyári, őszi-téli), mind a munkaszélességet tekintve a 2017-es évben vált teljessé.

A tavalyi évben jelent meg a SuperMaxx® BIO, amely egy hiánypótló megoldás a piacon. Jelenleg nincs 7 sorban elrendezett kultivátorkapás gép. A gerendelyeken a kapák egyenletesen vannak elhelyezve, ami által a gép átömlése, valamint a bekeverő képesség is a legkiválóbb lesz, így a tarlóhántásban minőségi javulást érnek el a gazdák. A 6 méteres gépen 45, az 5 méteresen 37 db kapa található. A Güttler folyamatosan hangsúlyozza a sekély talajművelés előnyeit. A SuperMaxx® BIO géptípus elérhető 3, 5, 6, 10 és 12 méteres változatban.

Opcionális lehetőségek:

  • ­mélységállító-kerék SuperMaxxhoz (4 db 16×6,5 – 8 6PLY)
  • ­gerendabővítés 5-ről 7-re
  • ­és 2. sor boronasor: ø12 mm, 130 mm osztásköz
  • ­FlatSpring rugós talajsimító
  • ­FlatSpring keresztreteszelés és törőkés
  • ­aprómagvetőgép

A könnyű szerkezetű váz kisebb erőgépekkel is üzembiztosan használható. A többsoros kapaelrendezésnek és a nagy gerendelymagasságnak köszönhetően nagy a gép átömlési keresztmetszete, így nagyobb szármaradvány esetén sem tömődik el. A kultivátor nedves körülmények között is kiváló munkát végez, a rugós borona beépítésének köszönhetően. Nedves tavaszon korábban tudunk magágyat készíteni. Az erős kapákkal kitűnően tudjuk elvégezni a nyári, sekély tarlóhántást, amely üzemanyag-takarékosabb megoldást jelent, mint a hagyományos tarlóhántási technológiák. A gép tavaszi használata szorosan összefügg a front-hidraulikus gépek használatával, így megvalósulhat az energiatakarékos magágykészítés és vetés. A SuperMaxx kultivátor téli technológiájával a fagyott talajok elmunkálására is alkalmas, így válik igazán sokoldalúan felhasználhatóvá. A gép kevés karbantartást igényel, így csökkenthetőek a fenntartási költségek.

Kiváló gyomirtó hatásának köszönhetően csökken a növényvédelmi költség. A sekély munkamélység és a nagy munkaszélesség eredményeként a fajlagos üzemanyag-felhasználási költség kisebb lesz.

A táblák közötti vonulás egyszerűbb, az egyszerű csukásnak és a kis szállítási szélességnek köszönhetően. A Güttler vetőgép-felépítésnek eredményeként a zöldítés is egy menetben, költséghatékonyan történik, ami igazán vonzó a gazdák számára. A Güttler SuperMaxx® BIO kezelése egyszerű, és az eszköz, a rengeteg lehetőségnek köszönhetően, minden talajkörülményhez rendkívül jól beállítható.

no