fbpx

GÉPmax – 2011-02 – február

Írta: Szerkesztőség - 2011 február 13.

 

 

Kedves Olvasó!

Véget ért az első idei mezőgazdaságigép-kiállítás, az Agro+Mashexpo. Nagy várakozás előzte meg a rendezvényt, mert nem lehetett tudni, mennyire osztja meg a látogatókat a most indult AgrárgépShow, amely szintén a helyét — valamint az érdeklődők és vevők kegyeit keresi. Sokakban csak a helyszínen tudatosult, hogy jó néhány kereskedővel itt nem, csak a másik kiállításon találkozhatnak. Talán mégsem hagyott mélyre ható nyomokat a “Nagyérdemű” lelkében ez a kettősség, mert többségében vidám emberek sokasága vizitált a csarnokokban. A kereskedők arca is mosolyra derült, miután alig győzték a látogatói rohamot. Két “notórius” kiállító benyomásaival találkozhatnak Interjú rovatunkban, emellett rövid ismertetőt közlünk az Agro+Mashexpo díjnyertes termékeiről és az ott történtekről.

Nagy örömünkre szolgál, hogy újraindíthattuk Pályázat rovatunkat, mert ez azt jelenti, hogy ismét lehet néhány géptípusra pályázni. Talán ennek a lehetőségnek is betudható volt a kiállításon tapasztalt felfokozott érdeklődés. Mi szívesen adnánk helyet ennek a rovatnak akár állandóan is — hiszen a pályázati támogatás meghatározó segítség a gépvásárlásnál.

Friss számunkban beharangozzuk a párizsi SIMA-kiállítás érmeseit és helyezettjeit, akikről bővebben a márciusi számunkban olvashatnak majd. Tudósítunk a 60 éves Váltra traktorgyár nem is olyan futurisztikus, de annál meglepőbb víziójáról, amely makett formájában már testet is öltött. “És mégis mozog a föld” — szól a mondás, és most nem a közelmúltban történt földrengésre szeretnék utalni, hanem arra, hogy a kicsi hazai mezőgéppiacon is folyamatosak a változások; minden évben sok termék cserél kereskedőt, amiről most szintén információt szerezhetnek lapunkból.

Természetesen igyekszünk továbbra is a Teszt és tapasztalat és Gépbemutató rovatokkal minél több gépet bemutatni olvasóinknak. Így a szezon kezdete előtt megismerkedhetnek a Krone BiG X 500-as silózójával, a Kverneland csoport fűkaszáival, a McHale bálacsomagolóival, a Kuhn szemenkénti vetőgépével, a Pasquali és Landini traktorgyárak a “kicsi a bors, de erős” elv alapján felépített, kertészetbe, gyümölcsösökbe és parkápolásra ajánlott termékeivel, de még számos más újdonsággal is. Megtudhatják ezen kívül, hogyan érdemes, szükséges a Mascar Futura és Maxi szemenkéntvetőgépeket felkészíteni, mielőtt nekivágunk a vetésnek. A régi szép cukorrépás időkre pedig azok az olvasóink emlékezhetnek vissza, akik lelkes kollégánk, Farkas Imre História rovatában végigtekintik a Herriau-történelmet.

Kívánok Önöknek sok izgalmas, hasznos percet lapunk olvasásakor!

Hatala László felelős szerkesztő