fbpx

A gyártási időt rövidíteni, a vevő kiszolgálását pedig erősíteni kell

Írta: GÉPmax-2022/V. lapszám cikke - 2022 szeptember 30.

A Hevesgép Kft.-nél zajló fejlesztésekhez a cégnek jelentős háttértámogatásra van szüksége. Mint minden gépgyártónak, az alapanyag- és az eszközbeszerzés a beruházások kiindulási pontja, de korunkban a legnagyobb kihívás mindezek mellett a munkaerő biztosítása, megtartása és képzése.

Agépgyártási innovációk kivitelezéséhez, a modern üzleti kihívásokhoz alkalmazkodást segítő fejlesztésekhez a vállalat a GINOP Plusz 1.2.1-21 támogatást vette igénybe.

Ennek a projektnek a segítségével a megrendelők által támasztott egyre magasabb minőségi és mennyiségi követelményeket könnyebben tudják kielégíteni, ráadásul a korábbi külpiaci eredmények sikerei arra ösztönzik a vállalatot, hogy nyugati és keleti irányú kereskedelmi tevékenységeit továbbfejlessze, illetve hazai forgalmat is generáljon. Jelenleg ugyanis még a gyártási idők is hosszúak, tehát a kapacitás növelése szükséges a vevők biztonságos kiszolgálásához.

serleges felvonók
A projekt segítségével a megrendelők által támasztott egyre magasabb minőségi és mennyiségi követelményeket könnyebben tudják kielégíteni

A projekt keretében 1 db Bystronic BySmart Fiber 4 kW lézervágót és 1 db Bystronic élhajlítót, anyagmozgató berendezéseket állítottak be a gyártásba, de infókommunikációs hálózati fejlesztés és 14 kW teljesítményű (20 m2) napkollektoros rendszer beszerzését is tervezik.

Egyéni és szinte „össznépi” konklúzió Hevesről: a rövidebb határidőkkel, jobb minőség mellett, nagyobb kapacitással javul a piaci pozíció, így az új vevők megszerzése és a precízebb munkát igénylő alkatrészek gyártása is lehetővé válik. A termékek minősége javul, így azok jobb egységáron értékesíthetők, azaz a hozzáadott érték is emelkedik.

Sándor Ildikó