fbpx

GÉPmax – 2009-01 – január

Írta: Szerkesztőség - 2009 január 15.

 

 

Kedves Olvasó!

Köszöntöm abból az alkalomból, hogy egy vadonatúj magazin első példányát tartja most kezében! A GÉPmax elindításához kapcsolódó tapasztalatok időben még az előző évezredbe vezetnek vissza. A kiadó (MezőHír Média Kft.) az 1997-ben indított MezőHír c. lappal több független kutatás alapján is piacvezető a mezőgazdasági havilapok között. Az évtizedes tapasztalatokat felhasználva, s a piaci igényeket felmérve döntöttünk úgy, hogy a mezőgazdasági gépek, technikák iránt komolyabban érdeklődő termelők, döntéshozók részére egy önálló magazint is indítunk, amelyben nagy teret kapnak a tesztek, gépbemutatók, hírek — színesen, közérthetően, igényesen. Maga a GÉPmax név is ennek jegyében született.

A kiadói csapat bővítésekor természetes igényként fogalmazódott meg, hogy a gépkereskedelemben és a gyakorlati felhasználásban is komoly tapasztalattal rendelkező szakembert kell a lap felelős szerkesztői posztjára keresnünk. A választás Hatala Lászlóra esett, aki az elmúlt tizenkét évben az egyik vezető magyarországi gépforgalmazó cég csapatát erősítette, de a termelésben is komoly tapasztalata van.

Fontos még megjegyeznünk, hogy — elsősorban a teszteknél — Németország egyik legnagyobb mezőgazdasági kiadójának stratégiai partnereként a dlz Agrarmagazin és az Agrartechnik szakmai cikkeire is támaszkodunk. Tesszük ezt azért, mert az ottani tesztháttérrel és tapasztalattal még nem könnyű itthon felvenni a versenyt, bár — mint azt a GÉPmax Landini-tesztje is jelzi — ebben a tárgykörben is egyre több saját anyaggal jelentkezünk majd a következő hónapokban.

Legfontosabb célkitűzésünk, hogy Ön, Kedves Olvasó, olyan lapot forgathasson hónapról hónapra, amely tartalmilag és formailag minden igényét kielégíti. Persze mi is tudjuk, hogy a GÉPtnax tovább alakítható, fejleszthető. Számtalan finomításra van még lehetőség, és ebben az Önök aktív közreműködésére is számítunk. Olvasói leveleiket szívesen fogadjuk, örülnénk neki, ha igényeiket, ötleteiket, elégedettségüket — vagy épp kritikájukat — megosztanák velünk. Igyekszünk minden építő jellegű észrevételt figyelembe venni!

Remélem, hogy tetszik majd magazinunk első száma, és ezután hónapról hónapra találkozhatunk! Sikeres évet és jó egészséget kívánok:

Fodor Mihály

felelős kiadó, MezőHír Média Kft.

Eddigi munkáim során szinte mindig a mezőgazdasági és építőipari gépek “közelében” voltam. Tíz évig üzemeltetőjükként és irányítójukként tevékenykedtem egy nagygazdaságban, majd közel ennyi ideig gépértékesítési csapatok megszervezése, irányítása és a teljes rendszer vezetése volt a feladatom. Ennek során igen sok terméket, gyártót, felhasználót ismertem meg.

A cég, amelynél korábban dolgoztam, egy kis családi vállalkozásból lett piacvezető, és ebben a folyamatban számomra is nagyon sok érdekes (és persze nehéz) feladat jutott, amelyek újabb és újabb kihívást jelentettek; céges újság létrehozása, egy nagyszabású gépshow megálmodása és irányítása, komplett rendezvények megszervezése — hogy csak a legnagyobbakat említsem.

Úgy gondolom, hogy a felelős szerkesztői feladatra való felkérés, amellyel a GÉPtnax tulajdonosai megkerestek, egy újabb kihívás és lehetőség, ahol kamatoztathatom az elmúlt időszak tapasztalatait. Ezért is mondtam igent a feladatra.

A lap tartalmát tekintve igyekeztünk a magyar viszonyoknak megfelelő tematikát kialakítani, s mint azt látni fogják, a szűkebben vett szakmai cikkek mellett sokféle — szintén a “gépes világból” származó — érdekesség színesíti majd a magazint.

Hiszem, hogy közös munkánk eredménye, a GÉPmax magazin kedvező fogadtatásra talál, s őszintén remélem, hogy hamarosan rendszeres olvasóinkként üdvözölhetjük Önöket.

Tisztelettel:

Hatala László

felelős szerkesztő