fbpx

GÉPmax – 2011-01 – január

Írta: Szerkesztőség - 2011 január 10.

 

 

Kedves Olvasó!

Remélem, mindenkinek jól teltek az ünnepek, és azért pihenésre is jutott idő. Annál is inkább szükség lehetett a kikapcsolódásra, mivel az országot járva még ennyi kombájnt, traktort sosem láttam január első napjaiban dolgozni a földeken. A körülmények igen mostohák, de mindenki igyekszik eljutni abba a helyzetbe, amelyet normális esetben már november végén el kellett volna érni. Nem kis áldozatok árán lehet most ezt megvalósítani. Akik szerencsések és ügyesek is voltak, nos ők már tervezgethetik a 2011-es évet, és reménykedhetnek, hogy egyszerűbb lesz, mint az elmúlt esztendő.

A tervek elkészítéséhez nem árt, ha sok információval rendelkezik az ember. Az elkövetkező hónapokban kiállítások sora nyílik meg az érdeklődők előtt, így ott is sok hasznos dolgot ismerhetnek meg a látogatók. Január végén immár hagyományosan megnyitja kapuit az Agro+Mashexpo, karöltve a Szőlészet és Pincészet, valamint a Magyar Kert kiállításokkal. Februárban új rendezvényként mutatkozik be az AgrárgépShow, amely Etyeken, a Korda Filmstúdió csarnokaiban nyitja meg kapuit. Akik pedig mélyrehatóbb elemzéseket szeretnének tenni az agrárgépek világában, és közvetlenül kívánnak találkozni

a világújdonságokkal, valamint erre több időt és pénzt is tudnak szánni, azoknak érdemes Párizsba ellátogatni, a kétévente megrendezésre kerülő SIMA-ra, ahol Európa és sok távoli ország szinte minden jelentősebb gyártója kiállítja termékeit. Persze, akik ezt nem tudják megtenni, azok idén is részletes beszámolóval találkozhatnak magazinunk hasábjain, már a márciusi számunkban is.

Folytatva a közelgő kiállítások sorát, márciusban az Axiál Szakmai Napokra látogathatnak el az érdeklődők, majd – rendhagyó módon most májusban – a nem kimondottan gépészeti témájú, de azért a gépekkel “megfűszerezett” Alföldi Állattenyésztési Napokat nézhetik meg Hódmezővásárhelyen.

Régi adósságunkat is pótoljuk, mivel mostantól a világhálón a www.gepmax.hu webcímen a GÉPtnaxot is megtalálják. Igaz, ez a megjelenési forma még több lehetőséget is tartogat, de a fejlesztéssel nem állunk le!

Remélem, idén is sokan fogják kedvenc olvasmányaik közé sorolni lapunkat! A kiállításokon személyesen is megbeszélhetjük elképzeléseiket, szívesen hallgatjuk véleményüket.

A 2011-es évhez jó egészséget, boldogságot és egyben sok szerencsét kívánunk!

Tisztelettel:

Hatala László felelős szerkesztő