fbpx

Alliance gumiabroncsok: Innovatív technológia, amely megtérül

Írta: Fodor Mihály - 2022 március 30.

A Yokohama Off-Highway Tires (YOHT) az iparág legnagyobb portfóliójával, 6 kontinens 120 országában való jelenléttel, Japánban, Indiában és az Egyesült Államokban található tapasztalt K+F létesítményekkel, valamint 3 országban található 7 gyárral (1 építés alatt) innovatív gumiabroncs-megoldásokat fejleszt és szállít világszerte az off-road szegmens számára. A legfrissebb eredményeiről, fejlesztéseiről egy virtuális sajtóeseményen számoltak be.

Alliance
Tudományos vizsgálat bizonyította az Alliance 372 VF és az Alliance 389 VF gumiabroncsok gazdasági és ökológiai értékét

„Az Alliance Agri Star II-vel kapcsolatos legújabb vásárlói visszajelzések meggyőzően bizonyítják, hogy ennek az egyedülálló gumiabroncsnak a teljesítménye, hosszan tartó tapadása és megjelenése bőven megfelel a felhasználók elvárásainak a különböző piacokon. Ezért különösen örülünk, hogy ezt a keresett mintázatot további 12 mérettel bővíthetjük. Továbbá egy nemrégiben Dániában végzett tudományos vizsgálat bizonyította az Alliance 372 VF és az Alliance 389 VF gumiabroncsok gazdasági és ökológiai értékét. Az eredmények azt mutatták, hogy ezek az abroncsok jelentősen csökkentik a talajtömörödést” – számolt be Tarun Bhagwat, a Yokohama Off-Highway Tires (YOHT) közép-kelet-európai értékesítési vezetője.

Alliance Agri Star II: Sikertörténet folytatása

„Az új méretek márciusban kerülnek bevezetésre, az egyedülálló Agri Star II abroncscsalád a 70-es, 85-ös és 90-95-ös szériákkal minden várakozást felülmúlóan teljesít. Számos ország gazdálkodói és vállalkozói folyamatosan elmondják kereskedőinknek és terepi mérnökeinknek, hogy ez a gumiabroncs milyen kiválóan teljesít a nagy teljesítmény és az alacsony kopás tekintetében” – mondta Tarun Bhagwat. A minta fejlesztése és terepi tesztelése során a vásárlók és a kereskedők intenzív bevonásával világszerte nagyon világos képet kaptunk a felhasználók elvárásairól. Ennek az intenzív párbeszédnek az alapján az Agri Star II egyedülálló a konstrukció, a teljesítmény, az élettartam és a megjelenés tekintetében, a speciális rétegtechnológia (SLT) pedig ennek az abroncsnak az egyik legfontosabb jellemzője. A Yokohama Off-Highway Tires Alliance márkája által kifejlesztett SLT-vel minden borda két rétegből áll: az első (belső) réteg többszögű profillal, míg a második (külső) réteg egyszögű profillal rendelkezik. E két réteg kombinációja hatékony és hosszan tartó tapadást, fokozott úttartást és jobb fékezési képességeket biztosít. Amikor a belső (első) réteg kb. 40%-os kopás után végre átveszi az uralmat, az Agri Star II gyakorlatilag új életet kezd, és így úgy működik, mint egy vadonatúj gumiabroncs.

Nagy teljesítményű gumiabroncsok: Az ökológia és a gazdaságosság érdekében

A virtuális sajtótájékoztatón bemutatták a legújabb dániai tudományos kutatási eredményeket. „Ezek az eredmények egyértelműen bizonyítják, hogy az Alliance VF abroncsok valóban kifizetődőek – a hatékony talajvédelem és a gazdák bevételeinek növekedése szempontjából”. – számolt be Gerrit Vinkers, a Yokohama Off-Highway Tires ügyfélminőség-javító és alkalmazási szakértője. A tanulmányt a SEGES Innovation, Dánia vezető mezőgazdasági tudás- és innovációs központja végezte. A 2021-ben végzett szántóföldi kísérletek egyértelműen kimutatták az Alliance Agriflex 372 VF és Agriflex 389 VF nagyon nagy hajlékonyságú (VF) gumiabroncsainak pozitív hatásait a hagyományos abroncsokhoz képest. Az optimális száraz talajviszonyok és az ennek megfelelő nagy stabilitás és teherbíró képesség ellenére a VF abroncsok alacsony felfúvási nyomása felére – 79-ről 45 mm-re – csökkentette a nyomtáv mélységét a folyékony trágya kijuttatása során.

Gerrit Vinkers kifejtette: „A tudósok arról számoltak be, hogy a jelentősen csökkentett nyomtávmélység mellett a kerékcsúszás is 4,4 százalékkal csökkent, és a penetrométerrel végzett mérések kisebb talajtömörödést mutattak ki a ‘VF gumiabroncsok nyomvonalában’ a 0 és 40 cm közötti talajzónában. Az alacsonyabb talajtömörödés hatása még a 20-25 cm-es mélységben is jelentős volt.”

A francia kutatási eredmények lenyűgöző megerősítése

A virtuális rendezvényen egy francia tanulmányra való hivatkozások is bemutatásra kerültek. A továbbfejlesztett Alliance Agriflex 372 VF gumiabroncsot a franciaországi IRSTEA (Institut national de recherche en sciences et technologies pour l’environnement et l’agriculture) 2020-ban tesztelte. „Ez a teszt kiváló teljesítményt mutatott az üzemanyag-hatékonyság, a vonóerő, a lábnyom és a csúszás, és ezáltal a hatékony talajvédelem tekintetében. Az eredmények azt mutatták, hogy az Agriflex 372 VF szinte minden vizsgálati paraméterben felülmúlta a versenytársak prémium IF abroncsait, és nagyjából egyenrangú volt a versenytársak prémium VF abroncsaival.” Mivel az Agriflex 372 VF egyértelműen alacsonyabb árkategóriába tartozik, az Alliance 372 VF teljesítménye és teljes üzemeltetési költsége azonban verhetetlen csomagot és kiváló ár-érték arányt jelent. „A közelmúltban Franciaországban és Dániában végzett tesztek eredményei, amelyeket bemutathatunk, csak néhány példa arra, hogy az Alliance termékek a mindennapi életben is kifizetődőek, és kiváló ár-érték arányt biztosítanak az ökológiai és gazdasági eredmények tekintetében” – zárta Gerrit Vinkers.