fbpx

Itt a drónokat kiváltó permetező siklóernyő

Írta: Farkas Imre - 2024 július 29.

A Precision AI 2018 óta folyamatosan együttműködik a gazdálkodókkal, miközben mesterségesen intelligens permetezőket tervez, amelyek bármilyen gazdasághoz illeszkednek. Csapatuk a terepen folyamatosan kapott visszajelzéseket a termelőktől. Drónmérnökeik keményen dolgoztak egy olyan permetezőgép megalkotásán, ami több mint egy drón.

A Stratus AirSprayer™ kitör a hagyományos kategorizálásból, mivel olyan új termék, amely éppolyan innovatív nevet követel, mint a képességei. A Stratus AirSprayer™ a legfrissebb előrelépést jelent a növényvédelem terén.

Az alacsony munkaerő-igényű, fenntartható, költséghatékony vegyszerkijuttatás megvalósítását akadályozzák a kis drónok, amelyek 4-6 percenkénti akkumulátorcserét igényelnek. Az ejtőernyő erejének kihasználásával az AirSprayer által kezelhető hasznos teher meghaladja a hagyományos UAV-korlátokat. Ez kevesebb töltést, kevesebb üzemanyag-feltöltést és több levegőben töltött időt jelent.

Stratus AirSprayer
Pilóta nélkül, autonóm repül, siklóernyővel

Ezeket a fejlett autonóm légi permetezőket úgy tervezték, hogy megfeleljenek a több ezer hektáron alapvető szántóföldi iparnövényeket termesztő, nagyüzem gazdaságok igényeinek. A több mint 92 hektár/óra kapacitásával egységenként és könnyen szállítható, a Stratus AirSprayer™ úgy lett kialakítva, hogy maximalizálja a szántóföldi időt, biztosítva, hogy növények páratlan hatékonysággal, időben megkapják a védelmet.

Megértve a környezetvédelem fontosságát a mai mezőgazdasági gyakorlatban, a Stratus AirSprayer™ jelentősen csökkenti a permetsodródást, így a vegyszereket pontosan oda juttatja, ahol szüksége van rájuk, és megóvja a környező ökoszisztémát. Az AirSprayer 230 vagy 380 literes kapacitású tartálya kevesebb állásidőt és több hektárnyi területteljesítményt tesz lehetővé az utántöltések között. Ami talán a leglenyűgözőbb az üzemeltetési költség. Ez a permetező hektáronként kevesebb, mint 2,85 dollár, ami a hagyományos dróntechnológia költségeinek töredéke, amely 6-13 dollár hektáronként.

Forrás: https://www.precision.ai/