fbpx

RoboPlant vagy RoboWater – ültet és öntöz

Írta: Farkas Imre - 2024 június 27.

A RoboPlant eszközhordozó hatékony és fenntartható megoldásokat kínál a palánták ültetésére. Alkalmazkodik a különböző tereptípusokhoz és hatékony automatizált ültetést biztosít.

A kezelői kényelem érdekében kialakított kabinokkal a RoboPlant autonóm és egész nap üzemel. Az ültetési folyamat leegyszerűsödik, mindössze 6 másodpercet vesz igénybe. Rugalmassága lehetővé teszi, hogy a palánták közötti távolságot az egyes ültetvények igényei szerint programozzuk, a GPS technológia pedig pontos georeferálást tesz lehetővé.

Ami figyelemre méltó, az a rendkívül hatékony hibrid motor, amely óránként mindössze 4 liter gázolajat fogyaszt, szemben a hagyományos traktorok 13 literével. Ez költséget takarít meg, hozzájárul a fenntarthatósághoz és szén-dioxid-kibocsátási egységeket generál.

CMAk RoboPlant
A körülbelül 9 tonnát nyomó RoboPlant olyan innováció, amely átalakítja a mezőgazdaságot

A vezérlés intuitív és biztonságos, kártyaelérési NFC-vel. A biztonságot a teljes folyamatot figyelő kamerák fokozzák, szállítószalag-rendszere pedig kiváló stabilitást és szilárdságot biztosít, csökkentve a karbantartási igényt.

A körülbelül 9 tonnát nyomó RoboPlant hidraulikus rendszerrel nyitja, zárja és pontosan pozícionálja a palántákat a talajban. Ez az eljárás garantálja a kiváló minőségű gépi ültetést. Ezenkívül rendelkezik egy belső tisztító mechanizmussal, amely tisztán tartja a palánta ültető kimeneti rendszerét, biztosítva az egyenletes teljesítményt az ültetés során. A palántaültetési rendszert mozgató kar a gép mozgásától függetlenül működik. Ez biztosítja, hogy a palánták közötti távolság egyenletes legyen. Felszereltségének másik fénypontja a terepleolvasó rendszer, amely lehetővé teszi az ültetési hely előzetes ellenőrzését. Ezzel elkerülhetők az akadályok, például a tuskók és egyéb törmelékek.

RoboWater
A 10 ezer literes tartállyal szerelt autonóm öntözőberendezés

A RoboWater öntözőrendszer ugyanazt a rendszert és technológiát alkalmazza, mint az RobPlant testvére. Az átültetett palánta földrajzi elhelyezkedése alapján automatikusan aktiválja a rendszert, precízen öntözi a palántát. A 10 ezer literes tartállyal szerelt autonóm öntözőberendezés, három sor öntözését is képes elvégezni egy menetben.

Forrás: https://www.cmakagro.com.br/