fbpx

A New Holland prémium Pro-Belt bálázóval bővíti a változókamrás bálázókínálatát

Írta: Fodor Mihály - 2022 április 02.

Ez a prémium kategóriás körbálázó egy sokoldalú, nagy teljesítményű és tartós bálázó, amely minden terménynél és minden körülmények között kiváló bálaformát biztosít.

Simon Nichol, a Hay & Forage Product Management vezetője (ide tartoznak az önjáró rendsordók, kaszáló és terményelőkészítő gépek, változtatható kamrás körbálázók és kisméretű szögletes bálázók, valamint bálakocsik) kijelentette: „A Pro-Belt sorozatot úgy fejlesztettük ki, hogy megfeleljen azon vállalkozók és gazdálkodók speciális igényeinek, akik évente nagy terheléssel használják a bálázóikat. Megbízhatósága kulcsfontosságú sikertényező számukra, mivel akkor is ugyanolyan jól teljesít, ha a betakarítási időablakok a megszokottnál később indul nak. Kiváló termelékenységével minden termesztési körülmény esetén kiemelkedik, és nagy bálasűrűséget biztosít, ami segít megőrizni a frissen betakarított termény tápanyagtartalmát. Ráadásul ez a kiemelkedő sokoldalúság és teljesítmény stílusos, áramvonalas kialakítással párosul.”

Pro-Belt
New Holland Pro-Belt: kiemelkedő sokoldalúság és teljesítmény stílusos, áramvonalas kialakítással

A Pro-Belt a New Holland által a világ minden táján – Észak-Amerikától Ausztrálián és Új-Zélandon át egészen Európáig  – végzett számos ügyféltesztelés során összegyűjtött visszajelzések alapján tervezték, amelyek során együttesen 150 000 bálát állítottak elő. A résztvevők egyértelműen megfogalmazták az általuk alapvetőnek tartott teljesítményjellemzőket: a sokoldalúságot, a kapacitást, valamint a bálasűrűséget és a megjelenést. Az új bálázó minden tekintetben kiemelkedő teljesítményt nyújt.

Az új bálázót a megbízhatóság és tartósság érdekében fejlesztették ki, osztott hajtóművel a nagy mechanikai hatékonyság és robusztusság érdekében, valamint áramvonalas kialakítással, kevesebb, erősebb álló- és mozgóalkatrésszel. A nagy teherbírású, 520 mm átmérőjű rotor az aktív billenőpadlóval kombinálva folyamatos visszajelzést biztosít a kezelőnek, így a nagy áteresztőképességgel és a megállás nélküli adagolással maximalizálhatja a termelékenységet. Egyformán jól teljesít szilázs és száraz szalma esetén, egyenletesen magas bálasűrűséget és tökéletesen formázott, szilárd bálákat eredményez, amelyek könnyen kezelhetők és egymásra helyezhetők. A Pro-Belt szalmában elért akár 30 tonna/óra kapacitásával és 140 kg/m3 sűrűségével lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy gyorsabban bálázzák a terményt, és kevesebb idő alatt, kevesebb bálaszámmal végezzék el a munkafolyamatot.

A New Holland az új Pro-Belt sorozatot 2022 első felében Franciaországban, Olaszországban és az Egyesült Királyságban bemutatókon és helyi rendezvényeken mutatja be előzetesen, előkészítve a novemberben a párizsi SIMA kiállításon (Franciaország) és az olaszországi Bolognában megrendezésre kerülő Eima kiállításon történő hivatalos bemutatót a nagyközönség számára.