fbpx

A Krone új GX változatot mutat be

Írta: Farkas Imre - 2023 március 28.

A 2021 őszén piacra került szállítókocsik a takarmánybetakarítási szegmens régi ügyfeleinél, illetve a szántóföldi és zöldségtermesztési, valamint az erdészeti szektor új ügyfeleinél egyaránt meggyőzően bizonyítottak, így a kereslet folyamatosan nőtt. A 2022/23-as értékesítési időszak óta a Krone a GX univerzális szállítókocsit merev oldalfallal is kínálja a hidraulikusan mozgatható, teleszkóposan bővíthető rakterű szállítókocsi változataként. Ezzel a most már alapfelszereltségként konfigurált változattal bővíti a Krone a GX univerzális szállítókocsi kínálatát.

A merev oldalfalak pozitív hatása a közel 600 kilogrammos önsúly csökkenés. Az egybefüggő felépítménynek köszönhetően az elülső és a hátsó fal is rögzített a magasban, a hátsó fal a hidraulikusan változtatható oldalfalakkal ellátott géphez képest még kicsit messzebbre is nyílik. Ez leegyszerűsíti a hátulról történő berakodást a kocsiba, pl. raklapok vagy szalmabálák berakodásakor.

Krone GX pótkocsi
A merev oldalfalak pozitív hatása a közel 600 kilogrammos önsúly csökkenés

A merev oldalfalakkal rendelkező GX természetesen mindazokat a jól ismert kényelmi tulajdonságokat is kínálja, amelyek a kocsit igazi, egész évben használható univerzális szállítójárművé teszik. A szabadalmaztatott egyrészes vázkoncepció és a lekerekített sárvédők minimálisra csökkentik a lerakódást a járművön. Nagyon sima felületüknek köszönhetően az oldalfalat képező FRP panelek minimális súrlódási ellenállást eredményeznek a kirakodás során. A mozgatható, átlátszó elülső falnak köszönhetően a traktorvezető jól beláthat a rakodótérbe.

Krone GX pótkocsi
Az oldalfalat képező FRP panelek minimális súrlódási ellenállást eredményeznek a kirakodás során

Az erős és rendkívüli mértékben terhelhető szállítószalag előre és hátrafelé is mozoghat; mivel folyamatosan feszített, üresen is nyugodt járású marad. Rugalmasságának köszönhetően a szalag mindig különösen kíméletes rakodást garantál, még akkor is, ha sérülékeny termények, például burgonya vagy különféle zöldségfélék kerülnek a rakodótérre.

Krone GX pótkocsi
Az erős és rendkívüli mértékben terhelhető szállítószalag előre és hátrafelé is mozoghat

Kiváló technika

Ezen kívül az új GX szállítókocsi rendelkezik az innovatív és DLG ezüstéremmel kitüntetett Krone ExactUnload rendszerrel is, amely lehetővé teszi a rakomány adott úthosszon történő lerakását. Ha például új silót kell létrehozni, a kocsi kezelője egyszerűen megadhatja a kívánt kirakodási úthosszt. A gép önállóan szabályozza a kirakodási sebességet, és alkalmazkodik a traktor menetsebességéhez. A megadott hossz elérése után a kocsi teljesen üres.

Az új GX felépítmény változattal a Krone a szántóföldi és zöldségszektorban dolgozó ügyfelek növekvő keresletére válaszol, akik nem akarják nélkülözni ennek az univerzális szállítójárműnek a jól bevált kényelmi funkcióit.

Forrás: Krone